Nieuws

Futsal 1 strijdend ten onder tegen Lesley Boys

Afgelopen vrijdag nam IJsselmeervogels Futsal 1 het op tegen Lesley Boys, de ongeslagen koploper van de competitie. Vorig seizoen waren de ontmoetingen tussen beide teams pittige potjes, waarin Lesley Boys er niet in slaagde te winnen van de Vogels. Deze keer stonden de Amsterdammers echter met een geheel vernieuwd en versterkt team op het veld, wat hun dominante positie aan de top van de ranglijst verklaart.

Eerste helft
Het duel begon met een snelle tegenslag voor IJsselmeervogels. Al in de openingsminuten profiteerde Lesley Boys van een verdedigende fout, wat hen op een 1-0 voorsprong bracht. Toch lieten de Vogels het hoofd niet hangen. Kort daarna kwam de gelijkmaker na een prachtige solo van Serhii Fil, die met een strakke voorzet Alexandr Grigorescu bediende. Alexandr Grigorescu tikte de bal simpel binnen: 1-1.

Na deze veelbelovende gelijkmaker begon Lesley Boys de druk op te voeren. De Amsterdammers creëerden kans na kans, en IJsselmeervogels moest voornamelijk achteruit leunen en verdedigen. De druk bleek uiteindelijk te groot, en halverwege de eerste helft kwam Lesley Boys opnieuw op voorsprong: 2-1. Kort voor rust volgde nog een domper voor de Vogels, toen de Amsterdammers uit een goed uitgespeelde aanval de 3-1 binnenschoten.

Tweede helft
Na de rust leek IJsselmeervogels nog niet helemaal wakker te zijn. Binnen enkele minuten profiteerde Lesley Boys opnieuw, deze keer na een slordige verdedigende fout, wat de stand op 4-1 bracht. Toch herpakte IJsselmeervogels zich al snel en hield het de rest van de tweede helft verdedigend goed stand. De Amsterdammers kregen minder ruimte en waren een stuk minder gevaarlijk, mede dankzij het sterke verdedigende werk van de Vogels.

Af en toe wisten de Vogels via snelle counters voor dreiging te zorgen, maar de keeper van Lesley Boys bleek telkens een sta-in-de-weg. Ondanks het goede verdedigende spel, viel na lang volhouden alsnog de 5-1 voor Lesley Boys. Kort voor het einde van de wedstrijd was het duidelijk dat de krachten bij de Vogels op waren. Lesley Boys maakte daar optimaal gebruik van en wist keeper Bram Hopman kinderlijk eenvoudig te passeren voor de 6-1

Met deze 6-1 nederlaag blijft IJsselmeervogels Futsal 1 steken op nul punten in de Topklasse. Volgende week wacht een nieuwe uitdaging tegen Ziekenhuis Amstelveen ZVV. Dit team is geen onbekende voor de Vogels, aangezien IJsselmeervogels vorig seizoen in een spectaculaire bekerwedstrijd wist te stunten door Ziekenhuis Amstelveen uit te schakelen. Het belooft wederom een spannende wedstrijd te worden in sporthal De Toekomst.