Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing: Ajax Zaterdag volgende horde

Ajax Zaterdag is de volgende horde voor IJsselmeervogels in de Derde divisie. Op de eigen Westmaat hoopt het elftal van trainer Raymond Bronkhorst de ongeslagen reeks op eigen veld in stand te houden.

De Westmaat is opnieuw een stevige vesting en een warm bad voor IJsselmeervogels geworden. Alle thuiswedstrijden werden winnend afgesloten en ook als een tegenstander zich massaal ingraaft worden de muren van de tegenstanders met geduld uiteindelijk beslecht. Zaterdag moet Ajax zaterdag de volgende tegenstander worden die aan de rooie zegekar wordt gebonden.

Een weerzien met oude bekenden wordt het duel met Ajax zaterdag. Daniël van Son, Kai Heerings en Darren Rosheuvel speelden recent namelijk nog voor IJsselmeervogels. Het trio zal dus vele bekenden zien op- en rondom het veld en tevens gebrand zijn om succes te boeken tegen hun oude club.

Daniël van Son speelde 100 wedstrijden voor De Vogels, hij speelt nu bij Ajax (am.)

Ervaring heeft het elftal van trainer Sander Middelbeek meer dan voldoende. Naast bovengenoemde namen staan de namen van spelers als Fabian Sporkslede, Ruben Ligeon en Terrel Ondaan op de lijst van de selectie van de Amsterdammers. De amateurs van Ajax zijn dit seizoen nieuw in de Derde divisie. Vorig seizoen werd het kampioenschap in de Vierde divisie en de daar bijhorende promotie gevierd op sportpark de Toekomst. In dat elftal speelde ook ex Vogel Ali Akla nog mee bij de Amsterdammers.

Het huidige seizoen verloopt voor Ajax prima. Met 10 punten staat de promovendus keurig in de middenmoot op plaats 8 en doet dit met aanvallend en verzorgd voetbal in een herkenbaar 433 systeem. De thuisoverwinning op Harkemase Boys geeft ook aan dat Ajax een ploeg is om rekening mee te houden.

Op De Westmaat viel tot nog toe genoeg te juichen

Een blik op de onderlinge resultaten leert dat beide ploegen elkaar meermaals troffen, maar dat het laatste onderlinge duel ook van een tijdje terug is. De balans voor IJsselmeervogels is positief. Het verloor nog nooit van de Amsterdammers en wist zeven van de tien ontmoetingen winnend af te sluiten. In het seizoen 2014-2015 (Topklasse) speelden de teams voor het laatst tegen elkaar. Winst was er in Amsterdam (1-2) en op de Westmaat werden de punten gedeeld (2-2).

De wedstrijd IJsselmeervogels - Ajax (am.) staat onder leiding van scheidsrechter N. Boel. Hij wordt geassisteerd door de heren M. Winckens en J. Bleeker. Scheidsrechter Boel laat om 15:00 uur aftrappen.

Kaarten voor de wedstrijd zijn al te koop op onze website. klik hiervoor op deze link.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

19
okt
Ticketverkoop Eemdijk

Ticketverkoop Eemdijk
De Westmaat

7
juni
Zomertoernooi

Zomertoernooi
IJsselmeervogels

14
juni
Zomertoernooi

Zomertoernooi
IJsselmeervogels

21
juni
SALED IJsselmeercup 2025

SALED IJsselmeercup 2025
IJsselmeervogels

Alle evenementen