Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing: Revanchegevoelens tegen HSC '21

Na de prima uitoverwinning in Friesland kan IJsselmeervogels zaterdag de vijfde competitieoverwinning op rij boeken thuis tegen HSC '21. Een horde die vorig seizoen niet te nemen bleek. Dit jaar gaan De Vogels voor revanche.

Een knappe overwinning bij het altijd lastige Harkemase Boys zorgde voor de vierde overwinning op rij in de Derde divisie voor IJsselmeervogels. Dat hierbij voor het eerst 'de nul' werd gehouden dit seizoen is een extra opsteker voor de selectie van Raymond Bronkhorst. IJsselmeervogels zit in de goede flow en wil hier op voortborduren in de thuiswedstrijd tegen HSC '21. De formatie uit Haaksbergen is niet al te best begonnen aan het seizoen en staat met één punt uit vier wedstrijden bijna onderaan de ranglijst.

HSC '21 is echter een tegenstander die zeker niet onderschat mag worden. Afgelopen seizoen verloor IJsselmeervogels met 2-1 waardoor het de eerste periode aan Harkemase Boys moest laten. Thuis leed de formatie van toenmalig trainer Gert Jan Karsten een beschamende nederlaag. HSC '21 won met 0-4 op de Westmaat en liet een snelle terugkeer van IJsselmeervogels naar de Tweede divisie een stip aan de verre horizon worden. Het huidige seizoen wordt gekenmerkt door rust rond het eerste en goede prestaties. Wedstrijden die afgelopen seizoen in puntverlies eindigden, worden nu wel beslist. De lastige uitwedstrijd bij SC Genemuiden was hierin een voorbeeld. Zaterdag zal IJsselmeervogels dus uit zijn op revanche.

Ook Danny van den Meiracker kreeg de bal er vorig seizoen niet in

De historie met HSC '21 gaat nog verder dan afgelopen seizoen. In het seizoen 1998-1999 troffen beide ploegen elkaar in de strijd om het algeheel amateurkampioenschap. IJsselmeervogels als zaterdagkampioen en de Haaksbergse ploeg als zondagkampioen. Na een 2-2 in Haaksbergen was verlenging op De Westmaat nodig om het kampioenschap te beslissen. In een spectaculair duel won HSC '21 met 3-4 na verlenging. In het zondagvoetbal is HSC '21 een gerenommeerde naam met meerdere afdelingstitels op haar naam. Het enige onderlinge duel dat IJsselmeervogels won, werd gespeeld in de KNVB Beker. In 2009 werd het 3-0.

Dit seizoen is dus moeizaam gestart door HSC '21. De ploeg van trainer Daniël Nijhof (bezig aan zijn dertiende seizoen in Haaksbergen) heeft nog niet weten te winnen. Het inleveren van veel doelpunten ten opzichte van vorig seizoen zal hierbij een belangrijke rol spelen. Arantis Roep (Noordwijk) en Jules Stokkers (Hercules) waren goed voor samen 24 doelpunten. HSC verloor op eigen veld ruim van de amateurs van Ajax, Urk en Eemdijk en verloor eveneens van RKVV DEM en Excelsior '31. Het enige punt pakte de ploeg tegen sv T.E.C..

Tegen onder andere SC Genemuiden werd gewonnen

Bij IJsselmeervogels is er zoals gezegd duidelijkheid dit seizoen. Trainer Raymond Bronkhorst liet zijn formatie onveranderd na de riante overwinning tegen Excelsior '31 en het elftal betaalde dit vertrouwen terug met een overwinning op Harkemase Boys. Met een gemiddelde van drie doelpunten per wedstrijd is IJsselmeervogels tevens de meest scorende ploeg van de Derde divisie. Positief hierin is eveneens dat de doelpunten niet van één speler afhankelijk is, maar meerdere spelers makkelijk het net vinden. Een mindere dag betekent dus dat de doelpuntenmachine niet gelijk hapert. De vijftien doelpunten werden door liefst negen verschillende spelers op het scorebord gezet. Voor Gerwin van de Groep is het duel ongetwijfeld eentje met weerzien van de nodige klanten. Hij staat wekelijks op de markt in Haaksbergen.

De wedstrijd IJsselmeervogels - HSC '21 staat onder leiding van scheidsrechter P.T. van Veelen. Hij wordt geassisteerd door de heren S.P. Berg en C.M. Koster. Zoals vertrouwd start de wedstrijd op De Westmaat om 15:00 uur.

Tickets voor de wedstrijd zijn op onze website al te bestellen.

Terug

Deel via