Nieuws

Volgen op

IJsselmeervogels en Spakenburg starten met Voetbal Herinneringen

Samen voetbalherinneringen ophalen. Dat is de essentie van Voetbal Herinneringen. Ouderen ontmoeten elkaar op de voetbalclub waar ze onder leiding van vrijwilligers met behulp van memorabilia herinneringen ophalen aan vroeger tijden. Elke sessie duurt 90 minuten met een kwartier theepauze. Voor veel deelnemers zijn sociale interacties als deze niet meer zo vanzelfsprekend.

Voetbal Herinneringen gebruikt de kracht van voetbal om mensen samen te brengen, te verbinden en om een wij-gevoel te scheppen. Voetbal Herinneringen is niet alleen geschikt voor mensen met dementie én hun mantelzorgers maar zeker ook voor alleenstaande mensen die dreigen in een isolement te geraken. Deelnemers doen mee en voelen zich weer bij de club horen. Met elkaar beleven ze plezier als voetbalherinneringen uit lang vervlogen tijden naar boven komen. Mantelzorgers zien hun naasten opleven en komen met elkaar in contact.

Voetbal Herinneringen is een programma van Alzheimer Nederland. Alzheimer Nederland ondersteunt clubs en andere uitvoerders bij de lokale opzet en invulling van het programma.
IJsselmeervogels en SV Spakenburg willen samen starten met Voetbal Herinneringen in Spakenburg.

Daarom zijn we op zoek naar vrijwilligers (en mantelzorgers) die helpen dit project ook bij onze beide clubs uit te rollen. Daarom nodigen wij geïnteresseerden hiervoor graag uit voor een informatiebijeenkomst waarin we één en ander toelichten en met u van gedachten wisselen over de verdere invulling.
Voor aanmelding als vrijwilliger voor dit project, zie de contactgegevens onderaan dit artikel.

Datum: woensdag 25 september 2024
Tijd: 19.30 uur
Locatie: IJsselmeervogels (wedstrijdsecretariaat)

Meer weten over Voetbal Herinneringen?
Zie: Voetbal Herinneringen | Alzheimer Nederland (alzheimer-nederland.nl)

De VriendenLoterij heeft twee mooie filmpjes gemaakt bij Willem II en Vitesse. Deze geven een goed beeld van wat Voetbal Herinneringen is en doet voor de deelnemers en hun mantelzorgers:

Voetbal Herinneringen (voorheen Football Memories) is erkend als effectieve sociale interventie. Deze erkenning biedt uitvoerders de zekerheid van een theoretisch goed onderbouwde interventie. Zie ook:
https://www.movisie.nl/interventie/football-memories

Aanmelden:
Wilt u na het zien van deze filmpjes nog meer informatie of weet u geschikte kandidaten voor het bijwonen van deze sessies? Neem dan contact op met onze secretaris Gerrit Kok via [email protected] of 06-10618877.

Terug

Deel via