Nieuws

Volgen op

Valse start in de Topklasse voor Futsal 1

Afgelopen vrijdag speelde IJsselmeervogels Futsal 1 hun eerste competitiewedstrijd in de Topklasse tegen DWOW 1. Na de sterke bekeroverwinning hoopten de Vogels ook in de competitie goed van start te gaan, maar helaas liep het anders. In Wieringerwerf ging de seizoensopener met 3-0 verloren.

Eerste helft
De wedstrijd begon dramatisch voor de Vogels. Binnen enkele minuten wist de spits van DWOW slim weg te draaien bij Jelle Priem en de openingstreffer te maken: 1-0. IJsselmeervogels was gedwongen om in te zakken en beperkte zich voornamelijk tot tegenhouden. De tegenstander zette de druk hoog, terwijl de Vogels moeite hadden om voet aan de grond te krijgen.

Het enige wapenfeit van de eerste helft kwam toen DWOW slordig balverlies leed. Patrick Koelewijn onderschepte de bal en schakelde met een snelle voetbeweging de laatste man uit. De keeper van DWOW kwam ver uit zijn doel, waarna Patrick probeerde de bal subtiel over hem heen te wippen. Helaas schampte de keeper de bal licht, waardoor deze via de bovenkant van de lat net over ging.

Kort voor rust werd de situatie nog slechter voor IJsselmeervogels. Na slordig verdedigend werk wisten de gastheren opnieuw toe te slaan, wat resulteerde in een 2-0 achterstand bij het rustsignaal.

Tweede helft
In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. IJsselmeervogels bleef onder druk staan van het fysiek sterke DWOW, en er waren weinig kansen om zelf gevaarlijk te worden. De enige noemenswaardige mogelijkheid ontstond uit een mooie combinatie tussen de gebroeders Kok. Jari Kok speelde de bal strak in op zijn broer Joël, die Jari vervolgens één-op-één met de keeper zette. De keeper van DWOW bleek echter alert en wist de poging knap te pareren.

In de slotfase probeerde IJsselmeervogels met een alles-of-niets-poging toch nog een aansluitingstreffer te maken, maar helaas tevergeefs. In de omschakeling wist DWOW nog een derde doelpunt te scoren, waardoor de eindstand op 3-0 werd bepaald.

Na deze teleurstellende start in de Topklasse hopen de Vogels volgende week op een beter resultaat. Deze wedstrijd spelen de Vogels tegen een oude bekende, namelijk Annour/MADIBA. Beide ploegen speelden vorige seizoen in de Hoofdklasse en wisten via de play-offs promotie af te dwingen. Het zal wederom een kraker van jewelste worden in sporthal De Toekomst. De wedstrijd begint om 20:10 uur.

Wil je niks missen van IJsselmeervogels Futsal 1? Volg dan vvijv_futsal op Instagram voor de laatste updates, uitslagen en hoogtepunten!