Nieuws

Vrouwen 1 nipt onderuit tegen de kampioen van Nederland

De laatste poulewedstrijd was een mooi affiche voor de vrouwen. Het was Saestum, de kampioen van de topklasse, dat op bezoek kwam. De topploeg uit Zeist wist in de drie dit seizoen gespeelde wedstrijden elke keer vijf keer te scoren. Droog, weinig wind en 18 graden zijn dan perfecte ingrediënten op de Westmaat.

Het team uit Zeist pakte zoals verwacht gelijk het initiatief en zocht naar openingen in de opgetrokken muur van de Vogels. Dat lukte de eerste tien minuten nauwelijks, ondanks het veldoverwicht bleven de Rooien goed overeind. Zo goed, dat het eerste gevaar zelfs van de Spakenburgers kwam. Het was Emma van Eeken die in de 11e minuut gelanceerd werd en alleen op de keeper afstormde maar helaas ook op de keeper stuitte. Een minuut later was het Romy van Halteren die de bal probeerde weg te koppen, onbedoeld een hoofd uit Zeist vond die vervolgens op de lat kopte. Dat was de eerste echte waarschuwing.

IMG 5421
Emma van Eeken stuit in kansrijke positie op de keeper van Saestum.

In de 19e minuut kreeg Saestum een grote kans maar van dichtbij was het Jonne Odding die redde. In de 24e minuut was het dan wel raak, een afstandsschot viel vanaf een meter of 20 onderkant lat binnen, 0-1. Het wedstrijdbeeld veranderde hierdoor niet echt, want Saestum bleef domineren. Toch kregen de Vogels in de 38e minuut weer een kans. Joyce Hartog ging over rechts diep en werd gevonden door Tessa Koelewijn. Joyce vond Naomi Vermeer die de bal net niet langs de goed uitkomende keeper kreeg. In de laatste minuten voor rust tikte Jonne nog een gevaarlijk schot over de lat en toen was het rusten met een 0-1 tussenstand.

IMG 5642
Keeper Jonne Odding verricht een van haar talrijke reddingen.

Na de thee ontsnapten de Rooien weer en was het Emma die de bal net voorlangs schiet. Even later deed Saestum hetzelfde bij het doel van Jonne. De wedstrijd bleef boeiend want IJsselmeervogels bleef meedoen. In de 61e minuut was er een grote verassing toen Naomi op aangeven van Emma de bal langs de goede keepster van Saestum in de verre hoek werkte, 1-1. Met nog een half uur te spelen op 1-1 staan tegen Saestum was vooraf niet op gerekend. Helaas konden de Rooien hier maar kort van genieten. Want vijf minuten later schoot Saestum een bal op de paal en ketste de bal via de rug van Jonne in de goal. Een enigszins gelukkige treffer maar zeker verdiend.

IMG 5650
Naomi Vermeer verrast de verdediging en doelvrouw van Saestum door de gelijkmaker te scoren.

Hierna viel er nog rood voor protesteren aan de kant van Saestum, maar dat numerieke voordeel werd niet meer benut. Want het waren de Zeisters die de wedstrijd goed uitspeelden, nog wat kansen creëerden en ook niet echt meer in gevaar kwamen. En zo floot de scheidsrechter de wedstrijd met een 1-2 uitslag de eeuwigheid in.

Ondanks deze nederlaag was het toch een knappe prestatie van IJsselmeervogels. Dit is wat je noemt een nederlaag met perspectief. De Vrouwen bekeren door dit resultaat verder in de districtsbeker.

Komende zaterdag start de competitie en vliegen de Vogels naar Voorburg om het op te nemen tegen Forum Sport.

Karakteristieken
IJsselmeervogels VR1 - Saestum VR1 1-2 (0-1)
Doelpunten: 24. Samira van Otterloo 0-1, 61. Naomi Vermeer 1-1, 66. Mirthe Witkop 1-2
Rode kaart: 70. Iris Aalbertsen (2x geel) (Saestum)
Scheidsrechter: D. Nijsen
Toeschouwers: 142

Opstelling IJsselmeervogels: Jonne Odding; Romy van Halteren, Tirza Koelewijn (67. Lotte Meester), Tessa Koelewijn, Joyce Hartog; Lisa Zwaan, Esri de Harder, Sam Koelewijn; Emma van Eeken (77. Janneke Jakma), Alice van Diermen, Naomi Vermeer (62. Cherelle Blokhuis)