Nieuws

Volgen op

Vrouwen 1 nipt onderuit tegen de kampioen van Nederland

De laatste poulewedstrijd was een mooi affiche voor de vrouwen. Het was Saestum, de kampioen van de topklasse, dat op bezoek kwam. De topploeg uit Zeist wist in de drie dit seizoen gespeelde wedstrijden elke keer vijf keer te scoren. Droog, weinig wind en 18 graden zijn dan perfecte ingrediënten op de Westmaat.

Remise tussen rivalen IJsselmeervogels Vrouwen 1 en het Utrechtse Odysseus

Na vorige week de eerste KNVB-beker poulewedstrijd thuis gelijk te hebben gespeeld was er nu een uitwedstrijd bij de bekende tegenstander Odysseus. De wedstrijd tegen deze goed voetballende sportieve rivaal is een garantie voor strijd en vaak spektakel. Met temperaturen rond de 26 graden in de volle zon was het flink aanpoten.

Vrouwen 1 speelt verrassend gelijk tegen hoofdklasser Sporting

Na een succesvol seizoen afgesloten met een bekerfinale en een promotie, is de bal weer gaan rollen voor nieuwbakken eerste klasser IJsselmeervogels Vrouwen 1. Thuis op de Westmaat was het Hoofdklasser Sporting '70 dat op bezoek kwam, voor de eerste groepswedstrijd in de KNVB-beker. De zon aan de blauwe hemel en een frisse wind zorgden voor warme maar heerlijke omstandigheden.

VR1 toont karakter en promoveert naar Eerste Klasse

Na een zwaar bevochten overwinning in Groningen op zaterdag, een na 120 minuten verloren bekerfinale in Amsterdam op woensdag, ging de reis voor de nacompetitie finale naar Amstelveen, om het op te nemen tegen het Rotterdamse XerxesDZB. De club van Wilkes, Moulijn en Van Hanegem, dat als nummer twee is geëindigd in de competitie en via VIOS en DVVA de finale heeft bereikt. Droog, een stevige wind en een aangename temperatuur op een kunstmat op leeftijd kenmerkten de omstandigheden.

Zo dichtbij, en toch zo ver weg. Vrouwen 1 strandt in bekerfinale in het zicht van de haven

De bekerfinale halen is al een prestatie op zich. Als daarin Ajax wacht heeft het nog wat extra cachet. Dit team met oud-eredivisiespelers en ex-internationals is een indrukwekkende tegenstander, die de laatste jaren waar ze komen een spoor van vernieling achterlaten. Een arbitraal trio, een prima grasmat, heerlijk voetbalweer en fantastische steun van de supporters zorgden voor heerlijke omstandigheden.

Vrouwen 1 wint en plaatst zich voor Promotie Finale

De halve finale in de nacompetitie bracht de vrouwen naar het hoge noorden. Waar in het mooie Winsum de lokale vv wachtte op IJsselmeervogels. De Winsummers zijn al jaren een stabiele eerste klasser en spelen voor lijfsbehoud. Na een busrit van 2 uur en 20 minuten werd er geluncht in de Gouden Karper, gesponsord door trouwe supporter Edje Sparta (nogmaals bedankt Ed). De omstandigheden waren met een prima, ietwat hoge grasmat. Een heerlijke temperatuur, benauwend, maar door de wind toch aangenaam weer. Tevens de 100e wedstrijd voor trainer Remco Vermeer op de bank bij de vrouwen van IJsselmeervogels.

CUP FINAL: Support de Vrouwen in Amsterdam!

Aanstaande woensdag is het zover: Vrouwen 1 neemt het op tegen Ajax Vr1 op de prachtige locatie 'De Toekomst'. Wil jij hierbij zijn? Reis dan samen met andere rooie supporters vanaf De Westmaat!

Karaktervol Vrouwen 1 wint in Utrecht en treft Ajax in de finale

De halve finale beker in Utrecht tegen Odysseus op sportcentrum Olympos. Beide ploegen spelen ook bij elkaar in de competitie waar Odysseus één plaats hoger is geëindigd, maar IJsselmeervogels twee keer de bovenliggende partij was (3-1 en 1-3). Op deze warme dag vielen er voor de wedstrijd een paar tropische buien waardoor het veld meteen gesproeid was en de ergste warmte uit de lucht. En met de nodige support (vuurwerk en de mooie vlaggen) langs de lijn waren alle ingrediënten voor een mooie voetbalavond aanwezig.

Vrouwen 1 knokt zich in moeizame wedstrijd naar één punt

Zaterdag was het VIOS dat op bezoek kwam. De ploeg uit Vaassen beleefde een uiterst moeizame eerste seizoenshelft, maar na de winterstop ging het aanzienlijk beter. In Vaassen werd het 0-2 voor de Vogels. Qua weersomstandigheden had de intocht van Sinterklaas niet misstaan. Wind, regen en buitengewoon fris voor de tijd van het jaar.

Zevenklapper Vrouwen 1 in Woerden

Af en toe heb je een wedstrijd die je alleen kunt verliezen. Zo ook het bezoek van de Vogels aan VEP dat met slechts één punt troosteloos onderaan staat. De Woerdenaren beleven een waar rampseizoen, gekenmerkt door vele blessures. Toch is de boodschap voor IJsselmeervogels (die ook nog steeds Lotte van Diermen, Myra Roding en Naomi Vermeer moeten missen) duidelijk. Drie punten moeten mee naar de Westmaat. Zonnig met 20+ graden en bij vlagen een redelijke wind zorgden voor warme maar aangename omstandigheden.