Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing IJsselmeervogels - Jong Sparta Rotterdam

Na het doordeweeks behaalde gelijkspel in Tiel bij TEC komt aanstaande zaterdag Jong Sparta op bezoek op de Westmaat.

De beloften van eredivisionist Sparta staan op dit moment keurig in de middenmoot. De prestaties zijn wel wisselvallig te noemen en dat is iets wat de beloftenelftallen kenmerkt.
Jong Sparta wist bijvoorbeeld het uitstekend presterende De Treffers met 3-1 te verslaan en ook met promovendus OFC (6-0) had het weinig moeite. Tegenover deze knappe resultaten staan ook duidelijke nederlagen tegen Quick Boys en Noordwijk (beiden 3-0).

Wat IJsselmeervogels aanstaande zaterdag op de Westmaat kan verwachten is dus lastig in te schatten. Het duel met de Rotterdammers betekent in ieder geval dat Jerrel Hak terugkeert op de Westmaat. De buitenspeler was de tweede seizoenshelft van afgelopen seizoen actief bij IJsselmeervogels en maakte daarin een prima indruk. Dit viel de Rotterdamse club ook op en Hak tekende een contract bij Sparta.

Een blik in de geschiedenisboeken leert dat IJsselmeervogels over het algemeen prima presteert tegen Jong Sparta. Van de zes eerder gespeelde duels tussen beide clubs wist IJsselmeervogels er vijf te winnen. Enkel het laatste duel, op het Kasteel, werd met 2-1 verloren. De heenwedstrijd in het vorige seizoen werd door IJsselmeervogels met 2-0 gewonnen. Pieter Langedijk tekende voor de openingstreffer en Stan Beune besliste uiteindelijk diep in blessuretijd het duel. Jong Sparta speelde op dat moment al geruime tijd met een man minder nadat Gaultier Overman met een rode kaart van het veld werd gestuurd.

De heenwedstrijd afgelopen seizoen betekende ook het debuut van Gert Peter de Gunst

Jong Sparta is het enige beloftenelftal dat vanaf het begin van de tweede divisie in 2016 op het hoogste amateurniveau actief is. De Rotterdammers komen zelden in de problemen en eindigen structureel in de middenmoot. Afgelopen seizoen was met de vijfde plaats op de ranglijst hierin een positieve uitschieter. Bij het goede presteren van de Kasteelbewoners afgelopen seizoen was de rol van Marouane Afaker groot. De aanvaller maakte 19 doelpunten en tekende een contract bij IJsselmeervogels. Tot een officiële wedstrijd voor Afaker in het rood-witte shirt kwam het niet. Toen de kans zich aandiende om toch in het betaalde voetbal te gaan spelen bij Top Oss, greep Afaker deze.

Hoofdtrainer bij de Rotterdammers is Geert Arend Roorda. De Fries, die met sc Heerenveen de KNVB beker won in 2009 ten faveure van FC Twente, is met zijn 34 jaar de jongste trainer in de Jacks league en bezig aan zijn tweede seizoen. In zijn eerste seizoen wist hij met de vijfde positie op de ranglijst gelijk het beste resultaat uit de geschiedenis van Jong Sparta te behalen.

De wedstrijd tegen Jong Sparta Rotterdam wordt a.s. zaterdag om 15.00 afgetrapt. Scheidsrechter van dienst is dhr. M.A. De Bruijn en hij zal worden geassisteerd door dhr P.J. Inia en dhr R.L. Pieterse. Vierde official is dhr J.W. Bouw.

Kunt u niet op de Westmaat aanwezig zijn, maar wilt u de wedstrijd toch graag volgen dan kan dit door ons Twitterkanaal te volgen of af te stemmen op RTV Utrecht. Zij zullen live verslag doen van de wedstrijd via de radio (93.1 FM of via de website). Uiteraard hopen wij u in grote getale te mogen begroeten op ons sportpark. Het eerste elftal kan alle steun goed gebruiken.

Tot zaterdag!

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

19
okt
Ticketverkoop Eemdijk

Ticketverkoop Eemdijk
De Westmaat

7
juni
Zomertoernooi

Zomertoernooi
IJsselmeervogels

14
juni
Zomertoernooi

Zomertoernooi
IJsselmeervogels

21
juni
SALED IJsselmeercup 2025

SALED IJsselmeercup 2025
IJsselmeervogels

Alle evenementen