Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing: IJsselmeervogels zoekt eerste officiële zege op Eemdijk

Enigszins tegen wil en dank fungeert IJsselmeervogels zaterdag voor de tweede maal als gastheer voor de plaatsgenoten van VV Eemdijk. Na de dubbele deceptie van vorig seizoen (2-2 thuis en 2-0-verlies uit) gaan de rooien nu voor hun eerste officiële overwinning in de ‘Derde Divisie Derby’. Daarmee zou het team van trainer Raymond Bronkhorst zich meteen ook kunnen revancheren van de uitglijder van afgelopen zaterdag bij TEC (1-0-verlies).

Het ging wekenlang crescendo voor IJsselmeervogels. Na de misstap in de openingswedstrijd bij Sparta Nijkerk (2-1-nederlaag) werden de overwinningen aaneengeregen met de verdiende koppositie in de Derde Divisie tot gevolg. Maar - en dat zal bij menigeen déjà vu-gevoelens oproepen aan vorig seizoen - in de eerste de beste wedstrijd na het veroveren van die leidende positie ging het mis.

Ondanks dat IJsselmeervogels erin slaagde TEC op eigen veld terug te dringen, bleef het lang 0-0. De volgens velen onterecht afgekeurde treffer in de eerste helft - de goal van Jesse Schuurman werd geannuleerd vanwege vermeend hinderlijk buitenspel van Thomas Beekman was slechts de enige keer dat TEC-goalie Job Schuurman (het broertje van Jesse) de bal uit het net moest halen. In datzelfde doel werd later overigens wel het enige geldige doelpunt van de wedstrijd gemaakt, maar omdat beide ploegen toen al van kant waren gewisseld, was het niet IJsselmeervogels, maar TEC dat er met de overwinning vandoor mocht gaan.

In Tiel werd tegen de verhouding in verloren met 1-0

Door deze onverwachte nederlaag en de ietwat fortuinlijke overwinning van DOVO op SC Genemuiden (0-1) zijn de rooien uit Bunschoten-Spakenburg op de ranglijst weer ingehaald door de rooien uit Veenendaal. En met nog drie wedstrijden te gaan in de eerste periode - een ‘papieren prijs’ die IJsselmeervogels na het jammerlijk mislopen van de nacompetitie in het vorige seizoen koste wat kost wil binnenhalen - móét IJsselmeervogels de komende opponenten verslaan.

Om te beginnen dus dorpsgenoot Eemdijk. Decennia geleden gold ‘de derde club van het dorp’ als het lelijke eendje en verkozen Spakenburgers regioclubs als SDC Putten, Nunspeet en Sparta Nijkerk, maar zelfs IJsselmeervogels 2 nog boven een ongewis avontuur op De Vinken, maar met de opmars van de vierde klasse naar de Derde Divisie is ook de populariteit van Eemdijk flink toegenomen. In tegenstelling tot hun concullega’s op de Westmaat kiezen de Diekers er bewust voor hun eerste elftal voor meer dan vijftig procent uit eigen jongens te laten bestaan. En dat legt ze geen windeieren.

In het recente verleden hebben al heel wat Spakenburgers hun carrière nieuw leven weten in te blazen bij Eemdijk. De nieuwste ster aan het firmament is oud-IJsselmeervogel Jeffrey van den Dikkenberg. Door het vertrek van topscorer Yannick Bouw is de gewezen middenvelder omgeturnd tot aanvaller en men moet er niet gek van opkijken als hij daar tot in lengte van jaren zal blijven staan. De goedlachse Spakenburger is wekelijks trefzeker en zaterdag tegen Urk maakte hij zelfs een glaszuivere hattrick.

Ex-Vogel Jeffrey van den Dikkenberg scoort tegenwoordig in het groen aan de lopende band

Aan de hand van Van den Dikkenberg heeft Eemdijk de weg omhoog gevonden in de Derde Divisie. De ploeg van trainer Patrick Posthuma begon uiterst moeizaam aan de competitie - na drie wedstrijden had het toen nog doelpuntloze Eemdijk nog maar één schamel puntje maar heeft de laatste weken HSC ’21, Ajax (amateurs), TEC en Urk verslagen. Daarmee zijn de groenen het linker rijtje binnengekomen; we vinden de ploeg nu terug op de achtste plaats met vijftien punten. IJsselmeervogels staat momenteel tweede met 21 punten.

Weten we zaterdag de rug te rechten en Eemdijk nu wél pootje te lichten? De wedstrijd op Sportpak De Westmaat vangt aan om 15.00 uur. Scheidsrechter van dienst is Stijn van Zuilichem en hij zal geassisteerd worden door Lars Faber en Theo Beemsterboer. Uiteraard hopen we op uw steun bij deze uitwedstrijd, maar mocht dit niet mogelijk zijn is de wedstrijd live te volgen via X, voorheen Twitter of via ons Youtubekanaal bekijken. Voor nog geen 2 euro per maand krijg je op ons Youtube-kanaal toegang tot onder andere de livestreams van ons eerste elftal. Meer informatie hierover is te vinden in dit artikel.

Kaarten voor de Derde Divisie Derby zijn te koop in onze ticketshop.
Voorkom drukte voor het hokje voor de kaartverkoop en koop je kaart alvast online. Voor mensen met een online aangeschafte entreekaart en ledenkaarten wordt een aparte entree gecreëerd (rechts van de normale binnenkomst, bij het grote hek). Dit voorkomt opstopping. Supporters van Eemdijk worden verzocht het sportpark bij het uitvak binnen te gaan.

(Schrijvende) pers kan zich bij onze persvoorlichter aanmelden t/m donderdagavond 17:00 uur.

Voor meer informatie over de kaartverkoop e.d. zie deze link.

Graag tot zaterdag op De Westmaat!

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

19
okt
Ticketverkoop Eemdijk

Ticketverkoop Eemdijk
De Westmaat

19
okt
Sporthal als Clubhuis

Sporthal als Clubhuis
Sporthal De Toekomst

12
dec
Gooische Vrouwen Bingo Christmas Edition

Gooische Vrouwen Bingo Christmas Edition
Salentein Lounge

7
juni
Zomertoernooi

Zomertoernooi
IJsselmeervogels

Alle evenementen