Nieuws

Vrouwen 1 speelt verrassend gelijk tegen hoofdklasser Sporting

Na een succesvol seizoen afgesloten met een bekerfinale en een promotie, is de bal weer gaan rollen voor nieuwbakken eerste klasser IJsselmeervogels Vrouwen 1. Thuis op de Westmaat was het Hoofdklasser Sporting '70 dat op bezoek kwam, voor de eerste groepswedstrijd in de KNVB-beker. De zon aan de blauwe hemel en een frisse wind zorgden voor warme maar heerlijke omstandigheden.

Vanaf het begin was het duidelijk dat Sporting duidelijk een maatje groter is dan de Rooien gewend zijn. De Utrechters legden veel energie in de wedstrijd en dicteerden het spel, dat zich dan ook voornamelijk op de Rooie helft afspeelde.

De Vogels probeerden het met snelle omschakelingen, maar de finesse in de eindpass ontbrak om gevaarlijk te kunnen worden. Waar aan de andere kant de druk van Sporting voor weinig kansen, maar wel voor diverse hachelijke momenten zorgde. De eerste kans was in de 24e minuut wel voor IJsselmeervogels toen Esri de Harder de bal in de ruimte voor de diepgaande Naomi Vermeer legde. Naomi gaf een voorzet richting de tweede paal, onderweg ging Nadia Hartog er net onder door, maar viel de bal voor Cherelle Blokhuis die de keeper op haar weg trof. Nog geen minuut later was Sporting heel gevaarlijk met een schot vanaf een meter of achttien dat rakelings over de lat vloog. Tot de rust bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde, met weinig kansen ondanks het harde werken van beide teams.

Na rust ging het snel mis. Cherelle veroverde de bal bij de middellijn richting eigen doel. Ze kon de bal niet kwijt en verspeelde deze waarna Sporting te makkelijk door de verdediging sneed en de 1-0 binnen tikte. Een tegenvaller maar wel passend in het spelbeeld. Toch ontstond er een kentering want de Vogels kwamen er meer en gevaarlijker uit dan in de eerste helft. In de 58e minuut trad Jonne Odding reddend op toen een goede voorzet van Sporting bij de tweede paal binnengewerkt kon worden.

Twee minuten later was het Cherelle die de bal bij de vrijstaande Naomi kreeg. Die stond schuin van het doel en volleerde de bal over de keeper en stond het 1-1. Nog geen kwartier later werd het 2-1 toen Alice van Diermen de bal tussen de verdediging en de keeper legde. Nadia was met een sliding eerder bij de bal dan de keeper, de bal viel voor Manù Schuit. En Manù werkt de bal in het doel en zette de Rooien dus op 2-1.

Dit is overigens het startschot voor een groot offensief van de Utrechters. Ze raakten twee keer de paal voordat een ongelukkige eigen goal de 2-2 op het bord bracht. Een voorzet ging richting een Sporting-speelster toen Judith Scholten er tussen kwam maar tot haar eigen afgrijzen de bal over Jonne in de eigen goal zag gaan.

Er was met blessuretijd nog zo'n acht minuten te gaan. En in die tijd moesten de Vrouwen alle zeilen bijzetten om een knap gelijkspel over de streep te trekken. Al met al een onverwachte maar keurige prestatie voor het keihard werkende Vrouwen 1. Met een speciale vermelding voor Romy van Halteren en Tirza Koelewijn die beide een uitstekende wedstrijd speelden.

Aankomende zaterdag spelen de vrouwen de tweede bekerwedstrijd tegen Odysseus '91 in Utrecht. Wederom een sterke tegenstander.

Karakteristieken
IJsselmeervogels VR1 - Sporting '70 VR1 2-2 (0-0)
Doelpunten: 48. Lola de Boer 0-1, 60. Naomi Vermeer (Cherelle Blokhuis) 1-1, 72. Manù Schuit (Nadia Hartog) 2-1, 89. eigen doelpunt 2-2
Gele kaarten: Sporting '70 (3x)
Scheidsrechter: A.C. van Wegen
Toeschouwers: 27

Opstelling IJsselmeervogels: Jonne Odding; Romy van Halteren, Tirza Koelewijn, Tessa Koelewijn, Joyce Hartog (73. Judith Scholten); Esri de Harder, Sam Koelewijn (89. Caithlin Brobbel), Lisa Zwaan (73. Janneke Jakma); Cherelle Blokhuis (60. Alice van Diermen), Nadia Hartog, Naomi Vermeer (60. Manù Schuit)