Nieuws

Vrouwen 1 ook thuis een pak voor de broek

Het affiche van zaterdag was IJsselmeervogels - UVV. En de Utrechters vormen een team om rekening mee te houden. Van de vier voorgaande ontmoetingen wisten zij er drie te winnen. En nu de ranglijst zich begint te vormen zijn de punten hard nodig om uit de problemen te blijven. Droog, bewolkt en een frisse wind gaven aan dat de zomer ten einde is en de herfst zijn intrede heeft gedaan.

Na een scheidsrechterlijke interceptie over achter het doel voetballende ballenmeisjes was het in de 4e minuut al raak. UVV speelde er doorheen over rechts en schoot in de korte hoek binnen, 0-1. Hierna was het UVV dat het spel dicteerde en kreeg IJsselmeervogels een paar keer de kans om in de omschakeling een aanvaller weg te sturen. Echter was juist deze pass elke keer onzorgvuldig.

IMG 9416
Cherelle Blokhuis probeert UVV-aanvoerder Fee Sanders uit te spelen.

In de 18e minuut werd er geen druk gezet op een Utrechtse aan de rechterkant buiten de zestien. Zij kon dus vrij uitkiezen en deed dat bij de tweede paal waar de bal ook zonder noemenswaardige druk kon worden binnen getikt, 0-2.

Het duurde tot de 30e minuut voor we een gevaarlijk moment voor de Rooien zagen, toen Esri de Harder na terugleggen van Lisa Zwaan de bal net naast het doel schoot. UVV was in de 36e minuut nog dichtbij een treffer, maar de bal ging rakelings voorlangs.

IMG 9355
Esri de Harder zoekt naar een mogelijkheid om de aanvallers aan het werk te zetten.

Na rust leken de Spakenburgers wat beter in de wedstrijd komen na een omzetting. In de 52e minuut kreeg Alice van Diermen een mooie kans maar lag de keeper in de weg. De wedstrijd leek iets meer in evenwicht toen Cherelle Blokhuis even later ontsnapte maar ook de keeper op haar weg vond.

Dit evenwicht was er tot de 80e minuut aanbrak en er drie (!) tegentreffers vielen in vijf (!) minuten. En een 0-5 nederlaag in eigen huis kun je gerust beschamend noemen.

Komende zaterdag komt Xerxes naar de Westmaat. Dit team werd in de nacompetitie pas na strafschoppen verslagen.

Karakteristieken
IJsselmeervogels VR1 - UVV VR1 0-5 (0-2)
Doelpunten: 4. Sanne van Hoff 0-1, 18. Noa Korssen 0-2, 80. Sanne van Hoff 0-3, 82. Femke van Leeuwen 0-4, 84. Sanne van Hoff 0-5
Gele kaarten: 58. Femke van Leeuwen (UVV)
Scheidsrechter: P.H. Vunderink
Toeschouwers: 37

Opstelling IJsselmeervogels: Jonne Odding; Janneke Jakma (46. Manù Schuit), Tessa Koelewijn, Tirza Koelewijn, Joyce Hartog; Lotte Meester, Lisa Zwaan, Esri de Harder; Cherelle Blokhuis, Sam Koelewijn, Alice van Diermen (68. Sabrina Stigter Morenate)

IMG 9468
Femke van Leeuwen pakt Lisa Zwaan bij het shirt en krijgt daarvoor de enige gele kaart van de wedstrijd.

Foto's: Marleen Roding
Bekijk alle foto's van deze wedstrijd in het online fotoalbum.