Nieuws

Vrouwen 1 kan geen vuist maken tegen XerxesDZB

Het door blessures (maar liefst acht!) geplaagde Vrouwen 1 kreeg bezoek van het Rotterdamse XerxesDZB, dat ook in de problemen zit in deze zware klasse. Maar waar de Vogels gemiddeld 19 jaar is, is Xerxes ruim 26 jaar gemiddeld. Droog, een bewolkte lucht, nauwelijks wind en een aangename temperatuur zorgden voor uitstekende omstandigheden.

Vanaf de start waren we getuige van een voetbalgevecht waarbij het fysiek sterke Xerxes licht de overhand had. Dit resulteerde in de 13e minuut in een grote kans waarbij Jonne Odding reddend optrad. Alice van Diermen viel geblesseerd uit en vervanger Manù Schuit schoot opportunistisch over de goal. Even later mocht Xerxes van dichtbij aanleggen, maar was het wederom Jonne die uitstekend redde zodat met 0-0 de rust werd gehaald.

Manù Schuit neemt de bal stijlvol aan

In de tweede helft kon IJsselmeervogels iets meer zijn tanden laten zien. Tot grote kansen leidde dit niet echt, al was Manù nog een keer gevaarlijk met een schot. Ondertussen was aanvoerder Tessa Koelewijn uitgevallen en vervangen door Judith Scholten. In de 65e minuut sloeg Xerxes toe. De bonkige spits draaide weg en schoot de bal onbereikbaar in de verre hoek, 0-1. In de 79e minuut kwamen de Vogels op 1-1. Cherelle Blokhuis werd aan haar haar naar beneden getrokken en Tirza Koelewijn schoot de toegekende penalty onberispelijk binnen. De blijdschap was van korte duur toen twee minuten later de Rotterdammers weer scoorden en de 1-2 op het bord zetten. IJsselmeervogels probeerde er nog een slotoffensief uit te persen maar kwam niet meer tot grote kansen.

Komende zaterdag komt Achterveld naar de Westmaat. Een team waarmee een aantal jaren terug nog menig robbertje werd uitgevochten. Ditmaal is het in de districtsbeker.

Karakteristieken
IJsselmeervogels VR1 - XerxesDZB VR1 1-2 (0-0)
Doelpunten: 65. XerxesDZB 0-1, 79. Tirza Koelewijn (strafschop) 1-1, 81. XerxesDZB 1-2
Gele kaarten: Joyce Hartog (IJsselmeervogels), 4x (XerxesDZB)
Scheidsrechter: M. Makdan
Toeschouwers: 21

Opstelling IJsselmeervogels: Jonne Odding; Janneke Jakma, Tirza Koelewijn, Tessa Koelewijn (55. Judith Scholten), Joyce Hartog; Esri de Harder, Lisa Zwaan, Lotte Meester; Cherelle Blokhuis, Sam Koelewijn, Alice van Diermen (33. Manù Schuit)