Nieuws

Remise tussen rivalen IJsselmeervogels Vrouwen 1 en het Utrechtse Odysseus

Na vorige week de eerste KNVB-beker poulewedstrijd thuis gelijk te hebben gespeeld was er nu een uitwedstrijd bij de bekende tegenstander Odysseus. De wedstrijd tegen deze goed voetballende sportieve rivaal is een garantie voor strijd en vaak spektakel. Met temperaturen rond de 26 graden in de volle zon was het flink aanpoten.

Het waren de paarswitten die gelijk het initiatief pakten waar de Rooien, vandaag in het zwart/roze, wat meer inzakten. Dat de teams aan elkaar gewaagd zijn is duidelijk. Veel kansen werden er niet gecreëerd, maar geknokt werd er voor elke meter. Na 17 minuten was het Odysseus die een gaatje in de Spakenburgse defensie vond en mooi over rechts door de verdediging combineerde. De voorzet smoorde echter bij Romy van Halteren die uitstekend meeverdedigde.

IMG 4732
Esri de Harder gaat Odysseus-aanvoerder Nina Dolsma passeren.

In de 25e minuut ontsnapte Naomi Vermeer over links en zette mooi voor, waar zowel Nadia Hartog als Cherelle Blokhuis van dichtbij op de keeper stuitten. In de 38e minuut stuurde Esri de Harder met een prachtige pass Alice van Diermen over links de diepte in. Nadia werd ingespeeld en zij gaf de bal door richting tweede paal waar Cherelle vrij stond om hem vervolgens droog langs de uitkomende keeper te schuiven, 0-1.

In de blessuretijd was het ineens vuurwerk toen Odysseus vanuit de omschakeling voor Jonne Odding verscheen. Samen met Joyce Hartog werden drie pogingen van heel dichtbij wonderbaarlijk onschadelijk gemaakt. Twee minuten later werkten de Utrechters een diepe bal vrij voor de keeper naast. En vlak voor rust legde Joyce een bal keurig achter de defensie op Alice, die van dichtbij op de keeper stuitte. Ruststand 0-1.

IMG 5039
 Nadia Hartog passt de bal af voordat Cato van Bergen kan ingrijpen.

Na rust was het weer Odysseus dat op jacht ging naar de gelijkmaker. Die viel na 10 minuten toen Tirza Koelewijn de bal aannam in plaats van weg te schieten. De ongelukkige aanname viel voor een aanvaller van Odysseus die zonder twijfel de 1-1 binnen schoot. In de 62e minuut rolde er nog een poging van Ody langzaam tegen de paal, maar in de 64e minuut ging het wederom mis. Een speler van de Utrechters liep langs vier verbaasde Vogels en schoot de 2-1 schitterend binnen.

Maar IJsselmeervogels ging door want in de 68e minuut was het de immer hardwerkende Lisa Zwaan die met een mooie pass Alice voor de keeper zette. Die wist hier wel raad mee en schoot bekeken de 2-2 binnen. Hierna was er wederom weer veel strijd waarbij het bij IJsselmeervogels in de laatste fase steeds mis ging en Odysseus nog een paar keer flink gevaarlijk werd. Het gevaarlijkste moment verdween net naast het doel van Jonne na goed wegdraaien van een Ody aanvaller. Hierna floot de scheidsrechter af en konden beide teams tevreden zijn met een punt.

IMG 5013
Alice van Diermen is koel voor Odysseus-keeper Pien van Kampen en scoort de 2-2.

Komende zaterdag komt Saestum VR1 op bezoek. Eén van de succesvolste clubs in de geschiedenis van het vrouwenvoetbal. Meervoudig kampioen op het hoogste niveau en sinds 2007 op het hoogste amateurniveau.

Karakteristieken
Odysseus '91 VR1 - IJsselmeervogels VR1 2-2 (0-1)
Doelpunten: 38. Cherelle Blokhuis (Nadia Hartog) 0-1, 55. Odysseus 1-1, 64. Odysseus 1-2, 72. Alice van Diermen (Lisa Zwaan) 2-2
Scheidsrechter: E. Rothscheid
Toeschouwers: 42

Opstelling IJsselmeervogels: Jonne Odding; Romy van Halteren (68. Manù Schuit), Tirza Koelewijn, Janneke Jakma (46. Tessa Koelewijn), Joyce Hartog; Esri de Harder, Sam Koelewijn, Lisa Zwaan; Cherelle Blokhuis (46. Emma van Eeken), Nadia Hartog, Naomi Vermeer (36. Alice van Diermen)

Foto's: Myra Roding
Bekijk alle foto's in het online fotoalbum.