Nieuws

Futsal 1 weer op stoom met klinkende overwinning op Legmeervogels

Na de zwaarbevochten overwinning van vorige week stond IJsselmeervogels woensdagavond opnieuw op scherp, dit keer tegen Legmeervogels. Beide ploegen kennen een moeizame start in de competitie, dus het beloofde een spannende strijd te worden in Uithoorn. En dat werd het zeker, al waren het uiteindelijk de Rooie Vogels die met een overtuigende 1-4 zege aan het langste eind trokken.

Eerste helft
De wedstrijd begon stroef, met twee ploegen die duidelijk weinig risico wilden nemen. IJsselmeervogels had meer de bal, maar het was Legmeervogels dat de eerste echte kans van de wedstrijd kreeg. Een aanvaller van de thuisploeg kapte zich knap vrij en verscheen oog in oog met keeper Bram Hopman. Deze laatste hield echter zijn doel schoon met twee fantastische opeenvolgende reddingen. Toen de derde poging via de lat over ging, konden de Vogels opgelucht ademhalen.

Ondanks het balbezit kon IJsselmeervogels in de eerste helft weinig kansen creëren. De defensie van Legmeervogels stond als een huis, en IJsselmeervogels had moeite om erdoorheen te breken. Zo gingen beide ploegen met een 0-0 tussenstand rusten.

Tweede helft
Na rust moesten de mannen van IJsselmeervogels duidelijk een tandje bijzetten om het verschil te maken, maar het was Legmeervogels dat wederom beter begon. Toch was het IJsselmeervogels dat als eerste toesloeg in de omschakeling. Cees Duyst brak door op het middenveld, passeerde twee tegenstanders en legde de bal op precies het juiste moment af op Joël Kok, die de bal met overtuiging binnen schoot: 0-1.

De openingstreffer gaf de Vogels vleugels. IJsselmeervogels kreeg meer grip op de wedstrijd en even later werd de voorsprong verdubbeld. Wederom uit een snelle counter gaf Nick Heek de bal mee aan de mee opgestoomde Alexandr Grigorescu, die de keeper met een stijlvolle stift kansloos liet: 0-2.

Met deze comfortabele voorsprong leek IJsselmeervogels op rozen te zitten, maar Legmeervogels gaf zich niet zomaar gewonnen. De thuisploeg voerde de druk op en de Vogels moesten flink in de verdediging. Uiteindelijk viel de aansluitingstreffer toch, nota bene uit een dode spelsituatie. Een slimme vrije trap werd genomen, waarbij een speler van Legmeervogels vogelvrij stond om de bal binnen te tikken: 1-2.

Met nog vijf minuten op de klok beloofde het een zenuwslopende slotfase te worden. De keeper van Legmeervogels besloot mee te voetballen en zorgde voor gevaar met een aantal individuele acties. Maar een uitstekend collectief verdedigend IJsselmeervogels hield goed stand. En sterker nog, IJsselmeervogels wist hier handig gebruik van te maken en de voorsprong zelfs uit te breiden. Nick Heek onderschepte een pass, zag de keeper ver voor zijn doel staan en schoot de bal vanaf eigen helft in het lege doel: 1-3.

Legmeervogels bleef aandringen en opnieuw werd de keeper ingezet als extra veldspeler. Ditmaal was het Patrick Koelewijn die alert een pass onderschepte. Net als Nick Heek besloot hij vanaf het eigen keepersgebied uit te halen, en via de binnenkant van de paal viel de bal binnen voor de definitieve beslissing: 1-4.

Met deze overwinning bouwt IJsselmeervogels Futsal 1 verder aan hun comeback in de Topklasse en doet het uitstekende zaken in de competitie. Na de overwinning van vorige week is IJsselmeervogels duidelijk weer op stoom. De mannen kunnen nu even op adem komen, want hun volgende wedstrijd is pas op vrijdag 8 november. Dan wacht een uitduel tegen ZV Vrone in Sint Pancras, dat om 20:10 van start gaat.

Wilt u niets missen van IJsselmeervogels Futsal 1? Volg dan @vvijv_futsal op Instagram voor de laatste updates, uitslagen en hoogtepunten!