Nieuws

Volgen op

Futsal 1 tovert sporthal De Toekomst om in speeltuin tegen ZVVN 77

Afgelopen vrijdag werd de competitie weer hervat na een week met bekervoetbal. IJsselmeervogels Futsal 1 ontving hekkensluiter ZVVN 77 uit IJsselstein. Waar IJsselmeervogels strijdt voor het kampioenschap, probeert ZVVN 77 juist directe degradatie te voorkomen. IJsselmeervogels wist uiteindelijk met 16-2 te winnen en duwt daarmee ZVVN 77 verder richting de afgrond.

Eerste helft
De toon van de wedstrijd werd na 30 seconden spelen al meteen gezet. Een voorzet van Cees Duyst belandde bij Serhii Fil, die de bal keihard in het dak van het doel schoot: 1-0. Tijd om te herstellen kreeg ZVVN 77 niet, aangezien diezelfde Cees Duyst vlak na de openingstreffer de 2-0 maakte. Met een overtuigend schot liet hij de keeper kansloos. IJsselmeervogels rook bloed en torpedeerde de uitploeg met aanval mogelijkheden. De 3-0 kwam op naam van Serhii Fil, die een ingestudeerde vrije trap gemakkelijk kon binnenschieten.

ZVVN 77 wist niet wat het overkwam in de beginfase van de wedstrijd. De Vogels verslapten niet en gingen vrolijk verder met voetballen. Nick Heek tekende met een ouderwetse poeier voor de 4-0 en een minuut later zette ook Alexandr Grigorescu zijn naam op het scorebord. Hiermee was de 5-0 een feit, na nauwelijks een kwartier te hebben gespeeld. Het duo Serhii Fil en Nick Heek bleek deze wedstrijd goud waard voor de Vogels. Eerst zette Serhii Fil de vrijstaande Nick Heek recht voor de keeper. Nick Heek scoorde de 6-0 en was daarna de aangever op het doelpunt van Serhii Fil. Serhii Fil scoorde de 7-0 en maakte hiermee zijn hattrick compleet.

Met de rust in zicht besloot IJsselmeervogels nog één keer aan te zetten. Een vliegensvlugge Geert-Henk Muijs doorbrak de verdediging van ZVVN 77. Met een simpel een-tweetje met Jelle Priem, maakte Geert-Henk Muijs de 8-0. Het leek erop dat dit de ruststand zou worden, maar niets bleek minder waar. Keeper Giel Kootstra had nog niks te doen gehad, maar verkeek zich op een afstandsschot van de spits van de uitploeg. Door het nonchalante verdedigen van de Vogels, was Giel Kootstra kansloos en gingen beide ploegen rusten met een 8-1 tussenstand.

ZVVN thuis

Tweede helft
De tweede helft begon met een opmerkelijk moment. Keeper Giel Kootstra had de bal vast voor het eigen doel en legde de bal voor zich uit. De keeper van de tegenstander stond een tikkeltje te ver uit zijn doel, wat Giel Kootstra liet doen besluiten om te schieten. De bal vloog door de lucht en belandde precies in de kruising: 9-1. Het publiek ging flink tekeer na deze ongelofelijk wereldgoal van de keeper van de Vogels. Het enthousiasme van de thuissupporters, zorgde ervoor dat IJsselmeervogels offensief bleef spelen. Nick Heek maakte een hattrick, door een handig een-tweetje met Cees Duyst simpel af te ronden: 10-1.

De dubbele cijfers waren bereikt, maar de Vogels bleven hongerig. Patrick Koelewijn stuurde zijn directe tegenstander het bos in en schoot de bal daarna hard tegen de touwen: 11-1. Vlak hierna zette nota bene Jelle Priem zijn naam op het scorebord. Na vele kansen te hebben gemist, was het eindelijk raak voor de boomlange spits van de Vogels. Jelle Kootstra liep goed door na een schot van Geert-Henk Muijs en legde de bal breed voor Jelle Priem. Jelle Priem bleef rustig en schoot de bal erin: 12-1.

De gifbeker was nog lang niet leeg voor de mannen uit IJsselstein. Keeper Giel Kootstra had de smaak te pakken en ging weer mee naar voren. Een slimme pass van Patrick Koelewijn bereikte Giel Kootstra, die op zijn beurt de bal tegendraads in de linkerhoek schoot: 13-1. Diezelfde Patrick Koelewijn, was een minuut later verantwoordelijk voor de 14-1. Met een flitsende voetbeweging schudde hij zijn tegenstander af en liep hij richting het doel van de tegenstander. Patrick Koelewijn liet de keeper kansloos, door de bal keihard in de kruising te schieten. Het gemak waarmee de Vogels door de verdediging van ZVVN 77 speelden, liet het veld veelal doen denken aan een speeltuin.

Met nog vijf minuten op de klok, kwam het einde van een lange lijdensweg voor ZVVN 77 in zicht. Maar niet voordat Alexandr Grigorescu nog even liet zien waarom hij de topscorer van de Vogels is. Alexandr Grigorescu maakte gemakkelijk de 15-1, door de bal vanaf de linkerkant hard tegen de touwen te schieten. Vlak daarna scoorde Alexandr Grigorescu ook nog de 16-1. De keeper van de uitploeg stond veel te ver voor zijn doel, waardoor Alexandr Grigorescu de bal langs hem heen in het doel kon schieten. Het leek erop dat dit het laatste doelpunt van de wedstrijd zou zijn, maar ZVVN 77 maakte kort voor tijd nog een eretreffer. Keeper Giel Kootstra was mee naar voren gegaan, toen het balbezit plots werd verloren. Op een leeg doel, maakte de aanvoerder van de uitploeg de 16-2 en zette hiermee de eindstand op het scorebord.

Met deze zeer overtuigende 16-2 overwinning, blijft IJsselmeervogels Futsal 1 de druk wederom opvoeren op de koploper. Lesley Boys maakte deze speelronde geen fout, waardoor de situatie onverminderd spannend blijft. De achterstand van de Vogels op Lesley Boys is nog steeds 1 punt en er zijn nog 2 wedstrijden te spelen. Aanstaande vrijdag speelt IJsselmeervogels een lastige uitwedstrijd tegen Adelaars zvv. De wedstrijd wordt gespeeld in Naarden en zal om 20:10 beginnen.

Wilt u alle doelpunten terugkijken? Volg dan vvijv_futsal op Instagram en bekijk alle doelpunten onder het kopje ‘highlights’. Ook staan de doelpunten op het YouTube kanaal van VVIJV Futsal.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen