Nieuws

Volgen op

Futsal 1 stunt met spectaculaire overwinning op Ziekenhuis Amstelveen ZVV

Afgelopen vrijdagavond speelde IJsselmeervogels Futsal 1 een zenuwslopende en spectaculaire wedstrijd tegen Ziekenhuis Amstelveen ZVV. Na een zware reeks nederlagen in de Topklasse, wisten de Vogels eindelijk hun eerste overwinning van het seizoen binnen te slepen. De avond eindigde in een zwaarbevochten 5-4 overwinning, maar dat ging niet zonder slag of stoot.

Eerste helft
De Vogels begonnen fel aan de wedstrijd, vastberaden om eindelijk hun eerste punten van het seizoen te pakken. Al snel werd de openingstreffer gemaakt door Jelle Priem. Nick Heek leverde een messcherpe pass af richting de tweede paal, waar Jelle Priem klaarstond om de bal koelbloedig binnen te tikken: 1-0. De vreugde was echter van korte duur. Niet veel later profiteerde Ziekenhuis Amstelveen van een misverstand in de defensie van de Vogels en stond het alweer 1-1.

IJsselmeervogels herpakte zich snel en kwam opnieuw op voorsprong. In een oogverblindende combinatie tussen Jelle Priem en Nick Heek, werd de Amstelveense defensie volledig uit elkaar gespeeld. Nick Heek bekroonde de aanval met een krachtig schot in de kruising: 2-1.

DSC 5085

Vlak voor rust barstte de wedstrijd los in complete chaos. Serhii Fil werd hard onderuitgehaald, maar de scheidsrechter weigerde de tegenstander hiervoor te bestraffen. Alexandr Grigorescu uitte fel zijn ongenoegen, wat hem een gele kaart opleverde. Zijn protest ging echter door, en nog geen twee seconden later ontving hij een tweede gele kaart en dus rood. Dit leidde tot een breekpunt, waarbij de scheidsrechter zelfs overwoog de wedstrijd te staken, ondanks het sportieve verloop van de wedstrijd tussen beide teams. Na een langdurig overleg tussen de scheidsrechter en de aanvoerders van beide teams, werd besloten de wedstrijd te hervatten. Helaas moest IJsselmeervogels het wel zonder Alexandr Grigorescu doen én vijf minuten lang met een man minder spelen.

Tweede helft
De tweede helft begon gelijk met de hervatting, waarbij IJsselmeervogels met een man minder op het veld verscheen. Ondanks de minderheid in veldspelers, verdedigden de Vogels met uiterste discipline en wisten ze de voorsprong 5 minuten lang te behouden. Toen de ploeg weer op volle sterkte was, sloeg IJsselmeervogels genadeloos toe. Patrick Koelewijn onderschepte de bal en legde de bal af aan Daniël Adam, die rustig bleef en de keeper kansloos liet: 3-1. Kort daarna volgde de 4-1. Bilal Ozturk veroverde zelf de bal op een gevaarlijke plek en stiftte hem op spectaculaire wijze over de keeper heen. Met nog tien minuten te spelen leek de wedstrijd beslist.

Ziekenhuis Amstelveen gaf zich echter niet zomaar gewonnen. Ze maakten zich klaar voor een slotoffensief door een meevoetballende keeper in te zetten, wat de Vogels onder immense druk zette. Na veel weerstand moest IJsselmeervogels toch buigen: eerst viel de 4-2, en even later ook de 4-3, waardoor de spanning volledig terugkeerde in sporthal De Toekomst.

Net toen het erop leek dat de overwinning uit handen zou glippen, besloot Serhii Fil op magische wijze het heft in eigen handen te nemen. Met een fenomenale ‘rush’ passeerde hij alles en iedereen van de tegenstander en legde de bal breed op Jelle Priem, die hiermee eenvoudig zijn tweede van de avond binnen tikte: 5-3. Het leek daarmee beslist, maar na slordig balverlies scoorde Ziekenhuis Amstelveen toch nog de 5-4, waardoor het nog even billenknijpen was in de laatste minuten. Gelukkig voor IJsselmeervogels klonk niet veel later het bevrijdende eindsignaal.

DSC 5112

Eindelijk punten!
IJsselmeervogels boekt hiermee de eerste overwinning in de Topklasse en verlaat de laatste plaats in de competitie. Het was een sportieve wedstrijd, al werd deze overschaduwd door een scheidsrechter die de controle leek te verliezen en zijn stempel veel te hard op de wedstrijd wilde drukken. Desondanks was dit een belangrijke overwinning voor de Vogels, die hiermee wellicht de weg omhoog hebben gevonden.

Volgende week woensdag staat de uitwedstrijd tegen Legmeervogels op het programma. De wedstrijd begint om 20:00 in Uithoorn. Hopelijk kan IJsselmeervogels deze lijn doortrekken en verder klimmen op de ranglijst!

Wilt u niks missen van IJsselmeervogels Futsal 1? Volg dan vvijv_futsal op Instagram voor de laatste updates, uitslagen en hoogtepunten!