Nieuws

Volgen op

Futsal 1 simpel langs Sparta Nijkerk in seizoensopener

Afgelopen vrijdag stond de eerste officiële wedstrijd van het seizoen op het programma voor de Vogels. In de eerste ronde van het bekertoernooi was ZVV Sparta Nijkerk 1 de tegenstander, dat uitkomt in de Hoofdklasse. In de Corlaer Sporthal wist IJsselmeervogels Futsal 1 het bekerduel met 0-3 te winnen.

De Vogels traden aan met enkele wijzigingen in de selectie. Keeper Giel Kootstra was afwezig en werd vervangen door de nieuwe reservekeeper Bram Hopman. Sterspelers Serhii Fil en Daniël Adam waren tijdens deze eerste bekerwedstrijd ook niet van de partij. Zij werden vervangen door de nieuwe aanwinst Bilal Ozturk. Hij mocht zich gelijk bewijzen in de basisopstelling om de Vogels te helpen naar een overwinning.

Eerste helft
De eerste helft begon met een dominant IJsselmeervogels. Sparta Nijkerk zakte al gauw in, waardoor de ruimtes klein waren. Desalniettemin kwamen de Vogels binnen enkele minuten al op een 0-1 voorsprong. Joël Kok creëerde ruimte voor zichzelf en schoot de bal richting de tweede paal. Hier leek Nick Heek klaar te staan om de bal binnen te tikken, ware het niet dat hij met een geniaal overstapje de keeper op het verkeerde been zette.

Deze snelle openingstreffer zorgde voor rust aan de kant van de Vogels. Het was nu aan Sparta Nijkerk om iets terug te doen. Het was zoeken naar openingen, maar een sterk verdedigend IJsselmeervogels gaf nauwelijks kansen weg. Na 20 minuten spelen kwam er voor het eerst gevaar aan de kant van Sparta Nijkerk. Een diepe bal belandde bij de spits van de Spartanen, die plots oog in oog stond met keeper Bram Hopman. Bram Hopman raakte echter niet in paniek en pareerde de bal.

Het leek erop dat beide teams gingen rusten met een 0-1 tussenstand, maar niets bleek minder waar. Een combinatie tussen Patrick Koelewijn en Bilal Ozturk leek in eerste instantie niks op te leveren. Maar na knap drukzetten van Jelle Kootstra en Patrick Koelewijn, kreeg Bilal Ozturk de bal alsnog in zijn voeten. De topaankoop bewees gelijk zijn waarde, door de tegenstander met speelsgemak van zich af te schudden en de bal overtuigend in het doel te schieten: 0-2. Met deze stand floot de scheidsrechter voor het einde van de eerste helft.

Futsal overleg

Tweede helft
In de tweede helft was het erop of eronder voor Sparta Nijkerk. De nieuwe trainer van de Vogels, Mohammed Yaacoubi, hield zijn spelers rustig om zo de wedstrijd in het gareel te houden. In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld t.o.v. de eerste helft. Sparta Nijkerk had veel de bal, maar verder dan de middellijn kwam het niet. Door op het juiste moment druk te zetten, zorgde IJsselmeervogels ervoor dat keeper Bram Hopman weinig te doen had.

In de tweede helft werd er wel een stuk feller gespeeld. De irritatie van Sparta Nijkerk was zichtbaar, omdat het steeds niet wilde lukken om de verdediging van de Vogels te doorbreken. Hierdoor werden er enkele harde overtredingen gemaakt, die bestraft werden door de scheidsrechter. 10 minuten voor tijd werd Jelle Kootstra neergehaald in het strafschopgebied. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip, wat de Vogels de gelegenheid gaf om de wedstrijd in het slot te gooien. Penaltyspecialist Nick Heek ging achter de bal staan en schoot hard raak: 0-3. Dit doelpunt zorgde ervoor dat de overwinning niet meer in gevaar zou komen. De Vogels konden de wedstrijd gemakkelijk uitspelen, totdat de scheidsrechter uiteindelijk affloot.

Met deze simpele 0-3 overwinning bereiken de Vogels tweede ronde van het bekertoernooi. Aanstaande vrijdag speelt IJsselmeervogels Futsal 1 de eerste competitiewedstrijd. Het kersvers gepromoveerde Futsal 1 mag het dan voor het eerst laten zien in de Topklasse tegen DWOW 1. In Wieringerwerf wordt de wedstrijd om 21:50 afgetrapt.

Futsal wedstrijdbeeld

Bent u benieuwd hoe IJsselmeervogels Futsal 1 het gaat doen in de Topklasse en wilt u niks missen? Volg dan vvijv_futsal op Instagram en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws, uitslagen en doelpuntrijke hoogtepunten!