Nieuws

Volgen op

Vogels loten andermaal sc Heerenveen

IJsselmeervogels in de eerste ronde van de KNVB beker gekoppeld aan Eredivisionist sc Heerenveen. Het is een herhaling van de bekerwedstrijd in december 2016 toen de Friezen ook al neerstreken op De Westmaat.

IJsselmeervogels wist afgelopen week de hoofdfase van het bekertoernooi te bereiken door af te rekenen met ACV. De ploeg van Raymond Bronkhorst won met 5-2, nadat het in de eerste kwalificatieronde sterker was dan SteDoCo. Heerenveen stroomt in de eerste ronde van het bekertoernooi in.

In 2016, toen in de achtste finale van het bekertoernooi, werd Heerenveen door een late treffer van Reza Ghoochannejhad uiteindelijk de winnaar. Jaimy Schaap zat als reservedoelman op de bank, ten koste van bekerkeeper Raymon van Emmerik en Ralph Hovestad - nu assistent - stond nog in het hart van de verdediging.

Het duel wordt gespeeld op dinsdag 29, woensdag 30 of donderdag 31 oktober. Voor IJsselmeervogels valt dit tussen het duel tegen Urk (thuis, 26-10) en een speelvrij weekend in. Heerenveen speelt zaterdag de 26e tegen Sparta (thuis) en zaterdag de 2e tegen Fortuna (uit). De verwachting is dan ook dat het duel op dinsdag of woensdag wordt gespeeld, mede ook afhankelijk van wanneer buurman Spakenburg - dat een thuisduel tegen Katwijk lootte - zal spelen.

RvW heerenveen thuis2

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

19
okt
Ticketverkoop Eemdijk

Ticketverkoop Eemdijk
De Westmaat

19
okt
Eemdijk thuis, Sporthal

Eemdijk thuis, Sporthal
Sporthal De Toekomst

12
dec
Gooische Vrouwen Bingo Christmas Edition

Gooische Vrouwen Bingo Christmas Edition
Salentein Lounge

7
juni
Zomertoernooi

Zomertoernooi
IJsselmeervogels

Alle evenementen