Nieuws

Volgen op

G-team presteert uitstekend op "Vitesse G-trofee toernooi"

Afgelopen woensdag, een stralende dag met veel zon, stonden er al vroeg in de morgen twee busjes van IJsselmeervogels klaar om ons G-team — elf spelers en vier begeleiders — naar het beroemde sportcentrum Papendal in Arnhem te vervoeren.

Het G-team van IJsselmeervogels mocht namelijk deelnemen aan het hoog aangeschreven voetbaltoernooi van de profclub Vitesse. Het toernooi bekend onder de naam “Vitesse G-trofee” kent een deelnemersveld van maar liefst 16 teams en IJsselmeervogels had een plaats tussen deze teams weten te bemachtigen.

De sfeer was goed en de verwachtingen hoog gespannen. Maar bij aankomst was er eerst toch sprake van een lichte teleurstelling. Alle teams mochten die dag namelijk in spetterende Vitesse t shirts spelen, waarbij ons G-team een blauw shirt kreeg toebedeeld. Blauw, ja, de kleuren van onze buurman uit Spakenburg. Probeer dat maar eens uit te leggen aan een groep fanatieke G-voetballers! “Maar blauw is toch ook mooi?” werd geopperd door de organisatie. Na een mislukte ruilpoging, kwamen we erachter dat we ons toch moesten schikken in ons lot. Geen probleem de focus ging weer op het toernooi!

WhatsApp Image 2024 10 17 at 21.39.28 1

Na een gezamenlijke warming-up (waarbij sommige spelers hun t shirt als capuchon gebruikten) en een heerlijk broodje beenham kwam onze eerste tegenstander helaas niet opdagen. De volgende drie poulewedstrijden waren echter een ander verhaal: twee gelijke spelen en één nederlaag betekende uiteindelijk een derde plek in de poule.

In de pauze mochten alle G-team spelers op de foto met de trainer en spelers van de Vitesse A-selectie en hier werd dankbaar gebruik van gemaakt. Trainer van Vitesse, John van de Brom, was namelijk het stralende middelpunt van een mooie groepsfoto.

WhatsApp Image 2024 10 17 at 21.39.28

De kruisfinales dienden zich vervolgens aan, en met een knappe 3-1 overwinning klopten we op de deur voor een goede eindklassering. De finale om de 8e en 9e plaats beloofde spectaculair te worden. En dat werd het, maar niet zonder enige commotie! Plotseling dook er bij de tegenstander namelijk een begeleider op het veld die direct een doelpunt scoorde. Dat pikte de leiding van IJsselmeervogels natuurlijk niet. Na een indringend gesprek (waarbij de scheidsrechter op zijn Spakenburgs vriendelijk doch dringend werd verzocht op zijn beslissing terug te komen), werd het doelpunt alsnog afgekeurd.

De wedstrijd werd hierdoor wel een tikkeltje grimmiger, maar onze jongens en meiden lieten zich niet uit het veld slaan. Gerben Doorn, de nieuwe aanwinst, besloot dat het tijd was voor een verrassing en scoorde de gelijkmaker. En toen volgde een bloedstollende strafschoppenserie. De spanning was te snijden, zeker toen de scheidsrechter weer een fout maakte en de tegenstander een extra doelpunt toerekende. Na een opnieuw indringend gesprek — dit keer met iets minder emotie — kwam hij opnieuw op zijn beslissing terug. Een tweede ronde volgde.

De penalty nemers van het G-team o.a. Joop, Anne, Gerben, en Atjon maakte enkele mooie doelpunten maar ook een aantal missers. Gelukkig was daar keeper Sven, die met zijn prachtige reflexen de ene na de andere penalty stopte. Onder luid gejuich ging het hele team van het veld en werd de tribune opgezocht voor de prijsuitreiking.

WhatsApp Image 2024 10 17 at 21.39.28 3

Met de medailles om de hals, gekregen uit handen van niemand minder dan "Mister Vitesse" Edward Sturing, verlieten onze spelers het toernooi als kampioenen. Deze prachtige dag werd afgesloten met een bezoek aan de Mc Donalds waar de Mac kroket en Bic Mac menu’s er gretig in gingen!

Namens alle spelers en begeleiding willen we de organisatie van het Vitesse G-trofee toernooi hartelijk bedanken. Het G-team hoopt volgend jaar weer mee te mogen doen aan dit prachtige prof evenement.

WhatsApp Image 2024 10 17 at 21.39.28 2

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

12
dec
Gooische Vrouwen Bingo Christmas Edition

Gooische Vrouwen Bingo Christmas Edition
Salentein Lounge

7
juni
Zomertoernooi

Zomertoernooi
IJsselmeervogels

14
juni
Zomertoernooi

Zomertoernooi
IJsselmeervogels

21
juni
SALED IJsselmeercup 2025

SALED IJsselmeercup 2025
IJsselmeervogels

Alle evenementen