D.R.H. Drost
Assistent-scheidrechter:
R. Ter Hoeve, D. van Berk

Vogels ten koste van SteDoCo door in de beker

IJsselmeervogels is er in geslaagd om de tweede kwalificatieronde van de KNVB Beker te bereiken. In Hoornaar werd met 2-3 gewonnen van divisiegenoot SteDoCo. IJsselmeervogels was kwalitatief beter, maar had uiteindelijk veel kansen nodig om het verschil in de score uit te drukken. Het had het uiteindelijk aan zichzelf te wijten dat het tegen de ploeg van trainer Gert Jan Karsten nog onnodig spannend werd.

De eerste echte kans voor IJsselmeervogels was direct raak. Een corner werd door Marouane Afaker kort genomen. Hij kreeg de bal terug, liep richting strafschopgebied en schoot de bal zeer beheerst over Maarten de Fockert, de doelman van SteDoCo. Zo kwamen De Rooien, vanavond geheel in het wit, al vroeg op voorsprong.

Steijs2 juichenIJsselmeervogels kwam vroeg op voorsprong

Hierna was het de beurt aan de thuisclub. Een voorzet van Milad Intezar werd half aangeraakt door ex-Vogel Arwin van Soest waardoor de bal voor de voeten van Danny van Haaren kwam. Bram Kaarsgaren redde en voorkwam de gelijkmaker.

Een minuuut later een tegenslag voor De Vogels. Gregory Kuisch greep in een sprint naar zijn bovenbeen en moest het veld geblesseerd verlaten. Een scan zal de ernst van deze blessure uit moeten wijzen. Uiteraard hopen we dat het mee zal vallen.
Logische invaller voor de rechtsback was Gerwin van de Groep. De 20-jarige verdediger speelde tegen SteDoCo een prima wedstrijd.

Na een kwartiertje spelen kreeg jubilaris Marouane Afaker (hij speelde deze avond zijn 50e wedstrijd in de hoofdmacht van IJsselmeervogels) zijn tweede kans van de avond. Helaas ging deze er niet in. Bradley Martis werd knap diepgestuurd door Junior van der Velden. Zijn voorzet op Afaker was goed. De kopbal van de rechtsbuiten ging via de grond en keeper De Fockert over de goal.

IJsselmeervogels had het betere van het spel, maar moest uitkijken voor de club uit Hoornaar. Af en toe kwamen de mannen van Gert Jan Karsten er gevaarlijk uit. Zo ook op een kwart van de wedstrijd. Nizar Mekkaoui kwam toen van links naar binnen en schoot keihard op de paal naast Bram Kaarsgaren.

Na enkele speldenprikjes van IJsselmeervogels was het SteDoCo wat toch op gelijke hoogte kwam. Net voor rust was het Arwin van Soest die na een slilppertje van Junior van der Velden op Bram Kaarsgaren af kon. De aanvaller kwam als winnaar uit de strijd en zag zijn inzet in het net verdwijnen. 1-1.

Het eerste kwartier van de tweede helft was duidelijk voor De Vogels. Enkele kansen werden echter niet tot een doelpunt omgezet. De grootste was voor aanvoerder Daan Boerlage. Hij leek de bal ook in het doel te schieten, maar zag dat een verdediger van SteDoCo de bal voor de lijn keerde.

Een kleine 10 minuten later was het dan wel raak. Nadat Azzeddine Dkidak de bal van rechts langs de keeper op de paal schoot was Max van Hees alert en tikte de 1-2 op het scorebord.

Zo’n 100 seconden later leek IJsselmeervogels in veilige haven. Thomas Beekman was erdoor en zag Marouane Afaker naast zich meelopen. Hij legde de bal goed af en de buitenspeler kon zijn tweede en IJsselmeervogels’ derde van de avond maken. 1-3.

Steijs1 afakerMarouane Afaker was de grote man met twee goals deze avond

Toch konden De Rooien niet lang genieten van de marge van twee. Drie minuten later maakte Simon van Zeelst namelijk de aansluitingstreffer uit een corner en de spanning was weer helemaal terug in de wedstrijd.

SteDoCo geloofde er weer in en ging va banque spelen. Dit leidde tot enkele kansen, maar Bram Kaarsgaren hield IJsselmeervogels met enkele reddingen op de been.

De blessuretijd liep en SteDoCo kreeg nog een grote kans. Gelukkig stond Deveron Fonville nog op de lijn om deze inzet te keren.

Nadat Thomas Beekman in de 95e minuut maar net naast schoot leek het afgelopen, maar SteDoCo kreeg nog een minuutje. Een vrije trap van een meter of 25 ging nog hard richting de hoek, maar werd knap gepareerd door Vogelsdoelman Bram Kaarsgaren.

Hierna vond scheidsrechter Drost het genoeg en was het duidelijk dat IJsselmeervogels (waarschijnlijk donderdagavond) in de koker gaat voor de tweede kwalificatieronde van de KNVB Beker. Deze ronde wordt afgewerkt op dinsdag 24 of woensdag 25 oktober.

Voor het zover is gaat zaterdag de competitie weer verder. Dan wacht ons een thuiswedstrijd tegen Excelsior ’31. De club uit Rijssen komt morgen nog voor de KNVB Beker in actie bij de nummer 7 van de Derde divisie B. Zaterdag start de wedstrijd zoals altijd op De Westmaat om 15:00 uur. Tot dan!

Verslag: IJsselmeervogels Media / Ewout Zwaan
Fotografie: IJsselmeervogels Media / Martin Mol (meer foto’s volgen. Deze zijn te zien op onze fotoserver)