S.C.A. van Zuilichem
Assistent-scheidrechter:
L. Faber, T.D.C. Beemsterboer

Bloedeloze remise in matige derby

In een matige Derde Divisie Derby wisten zowel IJsselmeervogels als Eemdijk niet te scoren en moesten beide teams dus genoegen nemen met een punt. Gezien het spelbeeld een terechte uitslag. Waar Eemdijk in de eerste helft de bovenliggende partij was met de grootste kans voor Argjend Selimi, was IJsselmeervogels in de tweede helft de betere van de 2 met onder andere grote kansen voor Jesse Schuurman en Jim Beers.

Veldoverwicht eerste helft voor Eemdijk

Bij IJsselmeervogels keerde Azzeddine Dkidak terug in de basisselectie en nam Jeremy Helmer weer plaats op de bank, maar miste het dan weer wel Deveron Fonville. Zo werd de nog steeds vrij dunne selectie wederom aangevuld met Onder 21 spelers Justin Ruizendaal, Immanuel Ghogli en Bastian van Diermen. Eemdijk startte aan de aftrap met dezelfde 11 namen die vorige week met 4-1 wisten te winnen van Urk, waardoor het gevaar van de Diekers van Jeffrey van den Dikkenberg moest komen, geflankeerd door Argjend Selimi en de razendsnelle Nico Kroonenberg.

De eerste minuten van de wedstrijd begonnen onwennig met foutieve passes aan beide kanten, maar speelde zich vooral af op de helft van IJsselmeervogels. De eerste kans van de wedstrijd zag niemand dan ook echt aankomen, want die vond plaats aan de andere kant. Thomas Beekman schoot opeens hoog en geplaatst, maar keeper Wouter Beukers stond goed opgesteld en werd hier niet door verrast. Een minuutje later was het echter de beurt aan Eemdijk om het doel van Jaimy Schaap onder vuur te nemen, de geheel vrijstaande Argjend Selimi kon opeens helemaal vrij inschieten, maar de doelman van de Vogels wist met zijn benen redding te brengen en kwam hier als winnaar uit de strijd. In de tegenstoot was het wederom Thomas Beekman die keeper Beukers in de problemen wist te brengen, maar ook hier was het de keeper die uiteindelijk het laatste woord had.

Thomas Beekman zorgde in de beginfase voor dreiging

De eerste helft kabbelde voort zonder al te grote kansen. Eemdijk had het veldoverwicht, maar wist hier niet veel mee te doen. Een schot van Jeffrey van den Dikkenberg vloog voor het doel van Jaimy Schaap langs en een kopbal van dezelfde aanvaller werd een makkelijke vangbal voor de keeper, verder bleef de Spakenburgse aanvaller de hele wedstrijd vrij onzichtbaar. Bradley Martis bracht voor rust tot tweemaal toe Jaimy Schaap in de problemen met een paar te zachte terugspeelballen en kreeg uiteindelijk ook nog een gele kaart voorgeschoteld, zijn wedstrijd was het ook zeker niet. De Vogels bleven echter overeind en loerden op een paar spaarzame uitvallen. Azzedine Dkidak probeerde nog wat te bereiken met een boogballetje, Jim Beers schoot hoog over en schoten uit de tweede lijn van Daan Boerlage en Gerwin van de Groep wisten het doel van de Diekers niet te bereiken. Zo werd de rust bereikt met nog steeds de 0-0 stand op het bord en moest er in de tweede helft zeker wat veranderen qua spel en dat gebeurde gelukkig ook.

IJsselmeervogels de betere in de tweede helft

Beide ploegen stonden ongewijzigd aan de aftrap, waarna Jesper van Dalen namens Eemdijk de bal weer in het spel bracht. Het eerste en ook enige kansje in de tweede helft voor Eemdijk kwam in minuut 48 op naam van Sven Deen, maar de middenvelder schoot wild over. Hierna was het IJsselmeervogels dat het spel bepaalde en probeerde door de defensie van Eemdijk te breken, maar het was te danken aan de 2 Spakenburgers en de 2 genaturaliseerde Spakenburgers in de defensie van de Diekers en aan het missen van scherpte bij de Vogels dat het uiteindelijk 0-0 zou blijven.

Ook Jim Beers kon het net helaas niet vinden

Een scrimmage voor het doel van Eemdijk zorgde voor de nodige problemen, uiteindelijk hielp de grensrechter een handje door te vlaggen voor buitenspel. Een vervelend schot van Jim Beers werd uit het doel gehouden door de sterk keepende Wouter Beukers, die met 2 man voor zich de bal pas laat zag aankomen. Na de dubbele wissel aan de kant van de Vogels (Kaj Ramsteijn en Jordy Ruizendaal kwamen voor Bradley Martis en Daan Boerlage) kwamen de grootste kansen voor de Rooien. Jesse Schuurman kreeg de bal voor de voeten in het strafschopsgebied, maar uit de draai vloog zijn schot net naast en even later was het Jim Beers die de bal voor de voeten kreeg, maar zijn schot kwam uiteindelijk bij onze blauwe buren terecht.

Eemdijk probeerde nog iets te creëren met hun enige wissel van de wedstrijd en brachten Cem ter Burg voor Nico Kroonenberg, maar zijn inbreng bleef beperkt tot het opzwepen van het aanwezige publiek. Verder leken de Diekers vrede te hebben met een gelijkspel en bleven ze leunen op een solide verdediging, die alleen in de slotfase nog enigszins onder druk kwam te staan. De ingevallen Immanuel Ghogli (hij kwam in het veld voor Azzeddine Dkidak) bracht nog flair en strijdlust in het veld, maar tot kansen kwam dit niet meer. De voor Thomas Beekman ingevallen Jeremy Helmer had in de extra tijd nog de winnende op zijn schoen, maar zijn schot werd gekraakt. Na 6 minuten blessuretijd vond scheidsrechter van Zuilichem het uiteindelijk mooi geweest en floot voor het einde van de wedstrijd. Zo bleven beide teams achter met een punt en keerde Eemdijk uiteindelijk als morele winnaar terug naar het eigen sportpark, 3 kilometer van de Westmaat vandaan.

Immanuel Ghogli liet in zijn korte invalbeurt een gretige indruk achter

Periodetitel lijkt buiten bereik

Door de winst van DOVO, thuis tegen Excelsior'31, en het puntenverlies van de Vogels kan de periodetitel de Veenendalers haast niet meer ontgaan. Met nog 2 wedstrijden te gaan staat DOVO 4 punten boven IJsselmeervogels en 5 boven Sparta Nijkerk, dat afgetekend won van Genemuiden (4-1). Sparta Nijkerk gaat nog op bezoek bij Excelsior'31 en ontvangt Harkemase Boys, zelf ontvangen wij nog Urk en reizen nog af naar Hercules, terwijl koploper DOVO afreist naar Harkema om de periodetitel definitief binnen te slepen, maar dit eventueel in de herkansing ook nog thuis kan doen tegen HSC'21. Vooral de clash op Sportpark de Bosk tussen het meest scorende team (Harkemase Boys, 25 goals) en de minste gepasseerde defensie (DOVO, 4 tegengoals) kan nog een hele mooie en voor de Vogels hele belangrijke wedstrijd worden.

Maar toch zal er eerst zelf weer gewonnen moeten worden, na de nederlaag tegen T.E.C. en het gelijke spel tegen Eemdijk. Volgende week ontvangen wij SV Urk op onze eigen Westmaat, de wedstrijd zal wederom beginnen op onze vertrouwde tijd, 15:00 uur. Alle steun is nodig in de strijd voor het kampioenschap. Vanuit de ziekenboeg kwam ook weer wat goed nieuws, binnen nu en een paar weken zal naar alle waarschijnlijkheid Dennis Knuiman weer aansluiten bij de trainingen, waardoor de spoeling op de bank weer wat beter zal worden.