Assistent-scheidrechter:
L.C. Wessels, D. Bosgraaf
M. Kieft

Vijf op rij tegen rood Harkemase Boys

IJsselmeervogels heeft in Harkema een belangrijke zege geboekt op Harkemase Boys. Voor rust opende Azzeddine Dkidak met een fraaie treffer de score, waarna de Harekieten na rust in flink ondertal kwamen door rode kaarten voor Betzema (noodrem) en Margaritha (schandalige charge). In de slotfase besliste invaller Max van Hees op aangeven van mede-invaller Jim Beers het duel. Door de overwinning stijgen de Vogels naar plek vier.

Met dezelfde opstelling als de week ervoor was het lange tijd zoeken op het natuurgras in Friesland. Dit was overigens voor de tegenstander niet anders al kreeg Harkemase Boys al wel snel een kans. Démo Koida gaf voor van links en Kian Visser, in het seizoen 2022/23 nog een half jaar speler van IJsselmeervogels, kopte de bal net over de goal van Jaimy Schaap.

Hierna was het tijd voor De Vogels. Azzedine Dkidak en Jeremy Helmer zagen hun inzet echter naast gaan, maar na een dik half uur was het dan toch raak voor de vandaag in het zwart met gouden accenten spelende IJsselmeervogels. Een vrije trap werd door Azzeddine Dkidak in het strafschopgebied geslingerd waarna de bal weer bij hem terugkwam. Hij liep het strafschopgebied in en haalde uit met zijn linkervoet. De bal vloog schitterend in de verre hoek en hiermee schoot hij De Vogels op een 0-1 voorsprong. Dit was een klein kwartier later ook de ruststand.

harijs
Azzeddine Dkidak opende met een zeer fraaie goal de score

Vroeg in de tweede helft was Harkemase Boys wederom gevaarlijk voor de goal. Jubilaris Jhurrey Margaritha, hij speelde zijn 100e wedstrijd voor de Harekieten, probeerde een omhaal na een corner van Mart Dijkstra. De bal scheerde de lat en ging over de goal van Jaimy Schaap.

Een kleine tien minuten verder moest de thuisclub door met z'n tienen. Thomas Beekman kreeg de bal op zo'n dertig meter voor het vijandelijke doel, versnelde langs de verdediging en leek doorgebroken. Verdediger Pim Betzema trok aan de noodrem en moest dit met een rode kaart bekopen. De hieropvolgende vrije trap eindigde trouwens in de muur.

Met een mannetje meer kreeg IJsselmeervogels niet meteen meer grip op het duel. Sterker nog, de eerste kans was voor Harkemase Boys. Mart Dijkstra had zijn vizier deze middag alleen niet op scherp en zag zijn inzet ver naast belanden. Nadat Thomas Beekman (over) en Daan Boerlage (naast) nog schietkansen kregen moest Harkema zelfs met negen door. Deveron Fonville veroverde de bal met een mooie tackle waarna Jhurrey Margaritha hem gefrustreerd onderuit schoffelde. Scheidsrechter Kieft kon niets anders dan wederom het rode karton te tonen.

Een kleine tien minuten voor sluitingstijd moest Azzeddine Dkidak het duel in het slot gooien na een pass van Max van Hees. Jim Beers liet deze bal slim lopen om de kans aan de rechtsbuiten te laten. Helaas vond de man van de openingstreffer het doel niet.

Ondanks de twee man minder had Harkemase Boys nog vrij veel de bal waarna het lang duurde voor het duel dan toch beslist was. Jim Beers vond mede-invaller Max van Hees en hij kopte IJsselmeervogels naar de 0-2 en de zo goed als zeker lijkende overwinning.

Dit bleek ook het geval, want in de ultieme slotfase leek het er eerder op dat het nog 0-3 zou worden dan dat de thuisclub de aansluitingstreffer nog zou maken. Gescoord werd er niet meer, dus werd de 0-2 tussenstand ook de eindstand.

Volgende week ontvangen we de (op het moment van schrijven) nummer 16 van de Derde divisie, HSC '21. Vorig seizoen verloren we tweemaal van de Haaksbergers (uit 2-1 en thuis 0-4). We zijn dus gewaarschuwd.

Verslag: IJsselmeervogels Media / Ewout Zwaan
Fotografie: Orange Pictures / Pieter van der Woude