dinsdag 30 juli 2024,

Toeschouwers: 200

Bekijk opstellingen

Onnodige oefennederlaag in Woerden

In de vierde oefenwedstrijd leed IJsselmeervogels een nederlaag tegen competitiegenoot Sportlust '46. In Woerden werd het 3-2 voor de thuisclub. Het was een onnodige nederlaag. De Vogels hadden lange tijd het beste van het spel, maar voor de goal waren de Woerdenaren effectiever.

IJsselmeervogels startte vanavond zonder de lichtgeblesseerden Aleksandar Bjelica, Kaj Ramsteijn, Deveron Fonville, Jeremy Helmer en Jim Beers. Ook Dennis Knuiman zat niet in de wedstrijdselectie. Zijn herstel zal naar verwachting langer in beslag nemen. Doelman Jaimy Schaap zat op de bank en hoefde deze avond niet in actie te komen.

Een foutje van doelman Bram Kaarsgaren leidde al snel de 1-0 voor de thuisploeg in. De Vogels leken hier lastig overheen te komen en de 2-0 leek eerder te vallen dan de 1-1. Gelukkig bleef dit uit.

Raymond Bronkhorst spreekt zijn spelers toe

Na een kwart spelen was het door het warme weer tijd voor een drinkpauze. Dit leek het team van Raymond Bronkhorst, vandaag in het nieuwe zwarte uittenue met gouden accenten spelend, goed te doen. Vrij snel hierna was het namelijk alweer gelijk. Azzeddine Dkidak schoot de bal van 16 meter in de rechterbenedenhoek.

3 minuten later was het wederom raak voor De Vogels. Een corner vam Marouane Afaker kon net niet binnengeschoten worden, maar verdediger Björn van Gorkom kon hierna simpel binnenschieten. 1-2. Dit was ook de dik terechte ruststand.

Na rust kwamen Timo Kozjak, Jesse Schuurman en Pascal Koelewijn in het veld voor Gerwin van de Groep, Björn van Gorkom en Azzeddine Dkidak. Hierdoor zakte aanvoerder Daan Boerlage een linie. Het tempo ging aan beide kanten wat omlaag. Het warme weer vrat energie. Na een kwartiertje spelen veerde de kleine 200 supporters ineens weer op. Een hard schot van de punt van het strafschopgebied vloog keihard langs keeper Bram Kaarsgaren in de kruising waardoor het weer gelijk stond in Woerden.

Na de gelijkmaker kwamen Justin Ruizendaal en Thomas Beekman tussen de lijnen en maakten Jordy Ruizendaal en de sterk spelende Bradley Martis plaats.

Een zonovergoten sportpark Cromwijck in Woerden

Met nog dik 20 minuten op de klok liet Bram Kaarsgaren zien een prima doelman te zijn. Na een combinatie door het hart van de defensie van De Vogels redde hij knap in een één-op-één situatie. Hij voorkwam daarmee een tegendoelpunt.

Slordig spel van IJsselmeervogels leidde hierna niet direct tot de 3-2, maar deze kwam er uiteindelijk wel. Een schitterende aanval en dito schot leverde de voorsprong voor de Woerdenaren op. Het bleek ook de einduitslag.

Het oefenduel in Woerden eindigde dus in een 3-2 nederlaag. Zaterdag komt IJsselmeervogels wederom in actie. Op eigen veld ontvangen we Tweededivisionist Excelsior Maassluis om 15:00 uur. Tot dan!

Foto's: IJsselmeervogels Media. Meer foto's zijn te zien in ons fotoalbum, deze foto's zijn gemaakt door de clubfotograaf van Sportlust '46, waarvoor dank!