Youssef El Kachati (0-3, '55)
Sebastiaan Hagedoorn (0-4, '88)
Cain Seedorf (0-5, '90)

Toeschouwers: 500

Op eigen veld heeft IJsselmeervogels een uiteindelijk geflatteerde nederlaag geleden tegen de profs van Telstar. De ploeg uit IJmuiden leek af te stevenen op een 0-3 overwinning, maar scoorde in de slotfase pardoes nog twee keer

Het Telstar van voormalig Katwijk-trainer Anthony Correia en zijn assistent Gertjan Tamerus, die ook nog actief is bij Koninklijke HFC als hoofdtrainer, lieten gelijk zien zaken te willen doen. De ploeg is al ruim vier weken onderweg en speelt momenteel het zevende oefenduel. Duidelijk was te zien dat de in het blauw-wit gestoken 'Witte Leeuwen' verder waren in conditie en energie.

Dat leverde na ruim twintig minuten spelen de openingstreffer op voor de gasten. Opkomende back Tyrene Noslin dwong Deveron Fonville tot kiezen en zorgde dat Youssef El Kachati diep kon gaan over rechts. Zijn voorzet bij de tweede paal vond de volledig vrijstaande Zakaria Eddahchouri, die eenvoudig kon binnentikken achter doelman Jaimy Schaap. El Kachati liet vanavond sowieso zien waarom IJsselmeervogels hem vorig seizoen al zo graag aan zich wilde binden, want de krachtige handenbinder was dikwijls een plaag voor de rode defensie. En waar hij eerst de aangever was, was hij na 38 minuten spelen het eindstation van een Telstar-aanval. Slordig balverlies op het middenveld zorgde dat Eddahchouri vanaf links de voorzet kon geven. Hij vond de slim vrijgelopen El Kachati die in de lucht sterker was dan Fonville en van dichtbij binnenkopte. Vervelend daarbij was wel dat Deveron Fonville de wedstrijd moest afbreken met een beenblessure en hangend op fysio Martijn Wijers en verzorger Jan Loenen het veld verliet. De 0-2 was ook de ruststand.

Na rust poogde Jordy Ruizendaal na 54 minuten spelen met een lob doelman Ronald Koeman, inderdaad de zoon van de bondscoach, te verschalken, maar de 29-jarige Telstar-goalie kon na een klein sprintje eenvoudig pakken. Een minuut later was het aan de overzijde wel raak. Jayden Turfkruier ging over de linkerkant gemakkelijk langs Björn van Gorkom en bij zijn schuine voorzet kon El Kachati wel erg makkelijk ontvangen en scoren.

Dat in de absolute slotfase de wedstrijd nog in 0-5 eindigde was vooral voor de statistieken. De nederlaag voor de Vogels was desalniettemin terecht en aangezien je doorgaans het meeste leert van verliespartijen in de voorbereiding kan worden vastgehouden an het feit dat dit een goede les was. Aanstaande zaterdag wacht SJC. Dat uitduel in Noordwijk vangt aan om 14.30 uur. Vanwege de vakantieperiode is het nog even afwachten in welke samenstelling IJsselmeervogels aanwezig is.

Na afloop sprak IJsselmeervogels Media met Raymond Bronkhorst over de voorbereiding tot nu toe en zijn handelsmerken als trainer.

Tekst: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel