Job Viellevoye (0-2, '49)
Jim Beers (1-2, '50)
Marouane Afaker (2-2, '52)

Eerste oefenduel eindigt gelijk

Na een goede week trainen en een belegd trainingskamp in Vierhouten sloot de A-selectie de eerste trainingsweek af met een oefenduel op eigen terrein tegen het OJC Rosmalen van oud-trainer Willem Leushuis. Het duel eindigde in 2-2, waarbij de gasten op 0-2 voorsprong kwamen, maar de Vogels uiteindelijk op gelijke hoogte kwamen.

In het eerste oefenduel koos nieuwbakken Vogels-trainer Raymond Bronkhorst om - verdeeld over de twee helften twee keer tien verschillende veldspelers de wei in te sturen. Alleen de van TEC overgekomen boomlange doelman Bram Kaarsgaren maakte de volle 90 minuten. Het betekende naast het officieuze debuut van Kaarsgaren in de eerste helft ook het debuut van Max van Hees (overgekomen van USV Hercules) en Azzeddine Dkidak (overgekomen van De Treffers). Justin Ruizendaal maakte vanuit Onder 21 zijn opwachting.

ijsojc4 dkidakAzzeddine Dkidak met het balbezit

Na een klein halfuur spelen kwam OJC Rosmalen op voorsprong. Een ietwat knullige overtreding binnen de lijnen maakte dat Job Viellevoye van elf meter mocht aanleggen en scoorde: 0-1. Met uitzondering van een fraaie lob van Aleksandar Bjelica van een meter of 55, die uiteindelijk gevangen kon worden door de OJC-doelman was het een wat vlakke eerste helft.

In de rust zoals gezegd een compleet nieuwe set veldspelers, waardoor Daan Boerlage (van ADO '20), Jim Beers (van RKAV Volendam), Björn van Gorkom en Deveron Fonville (beiden van USV Hercules) eveneens hun officieuze debuut maakten. Ook Bastian van Diermen en Jente Jager (beiden Onder 21) werd in de tweede helft speeltijd gegund.

Al na vier minuten spelen breidde OJC Rosmalen de score uit en opnieuw was het Job Viellevoye die - ditmaal met een prachtig diagonaal schot in de kruising van net buiten het strafschopgebied - doelman Kaarsgaren passeerde: 0-2.

Nog geen minuut later liet IJsselmeervogels zich dan eindelijk gelden. Volendammer Jim Beers draaide uit een lage voorzet vanaf de linkerkant knap weg en verschalkte de OJC-goalie in de korte hoek. Hierdoor was de marge weer teruggebracht tot één.

ijsojc beers

Weer twee minuten later waren het opnieuw de 'Bronkhorst Boys' die wisten te scoren. Marouane Afaker sneed met een individuele actie het strafschopgebied in en schoot de bal vervolgens hard in de touwen: 2-2. Met nog een kwartier op de klok had IJsselmeervogels nog kans op de voorsprong, maar een inzet van Junior van der Velden eindigde in het zijnet.

Volgende week volgend opnieuw een oefenduel op eigen veld. Dan wordt Tweededivisionist HHC Hardenberg ontvangen.