P.T. van Veelen
Assistent-scheidrechter:
O. Koster, W.W.C. Veldman

Onthutsend zwak IJsselmeervogels verliest in Katwijk

Na het zure verlies in blessuretijd vorige week in Haaksbergen en het gelijkspel tegen Eemdijk was het aan de Vogels de taak om weer punten binnen te halen. Dit moest gaan gebeuren tegen Rijnvogels uit Katwijk. De eerste 25 minuten verliepen redelijk, maar wat IJsselmeervogels hierna liet zien was Vogels onwaardig. Door doelpunten van Kasper Michel en Tom Bijen in de eerste helft en Willem Schonenberg in de tweede helft werd er met 3-0 verloren en hier was helemaal niks op af te dingen.

Weinig kansen in de eerste helft, toch 2 doelpunten

Met doelman Julian Prinsen in de basis voor de geblesseerde Jaimy Schaap en met André Morgan op de rechtsbackpositie werd er afgetrapt in een koud en regenachtig Katwijk. Het eerste kwartier viel er weinig te beleven, het spel golfde op en neer en tot echte kansen kwam het niet. Na dit kwartier kon de eerste kans worden genoteerd toen Vincent Noordam namens Rijnvogels werd weggestuurd aan de rechterkant. Even was het schrikken toen doelman Prinsen wilde uitkomen, maar hierbij weggleed. De van een blessure teruggekeerde doelman wist echter snel op te staan en de hoek te verkleinen voor de inmiddels genaderde Noordam, maar deze schoot een meter naast. In de tegenstoot was IJsselmeervogels gevaarlijk via Dennis Knuiman en Robin Eindhoven, maar laatstgenoemde kwam een teenlengte te kort om de voorzet binnen te kunnen tikken.

Dat Rijnvogels vooral gevaarlijk was uit standaard spelsituaties bleek wel na een half uur spelen. De eerste indraaiende corner van Nabil Haddadi kon nog weggewerkt worden door Prinsen en de hier uit ontstane schotkans voor Tom Bijen werd gekraakt door een Vogels been, maar uit de corner die hier weer uit voort kwam werd wel gescoord. De hoekschop werd ingebracht en verdediger Kasper Michel kon binnenkoppen. De 31-jarige basisspeler moest zijn 3e doelpunt van het seizoen echter wel bekopen met een gedwongen wissel en liep met, naar het leek, een gebroken neus van het veld af.

Een paar minuten later was het ook clubtopscorer Tom Bijen die namens Rijnvogels het doel wist te vinden. Een aanval op rechts via de dreigende Nabil Haddadi werd in de pot gebracht en uiteindelijk was het Tom Bijen die uit de kluts de bal binnen wist te tikken, voordat doelman Prinsen deze kon veroveren. Gert Jan Karsten besloot om nog voor de rust in te grijpen en wisselde 3 keer. Gerwin van de Groep, Kaj Ramsteijn en Junior van der Velden kwamen binnen de lijnen voor Robin Eindhoven, André Morgan en Basil Camara. Dat er ingegrepen moest worden was duidelijk, al zal de gedwongen wissel van Camara pijn doen in het rode kamp. De populaire verdediger lijkt pas weer van de partij te zijn na de winterstop. Voor rust was Rijnvogels nog één keer gevaarlijk, maar de kopbal van Jacco Scholten uit wederom een corner werd van de lijn gehaald door Bradley Martis

Vuur ontbreekt ook in de tweede helft

Na de 3 wissels vlak voor rust besloot Gert Jan Karsten om ook in de rust nog een wissel door te voeren. Jordy Ruizendaal kwam in het veld, hij verving Daniel van Son. Het gewenste effect bleef echter uit. Binnen de minuut was Rijnvogels weer gevaarlijk uit een corner, de indraaiende corner van Nabil Haddadi eindigde op de lat. IJsselmeervogels probeerde wat terug te doen in de persoon van Marouane Afaker, maar zijn eerste schot werd gepromoveerd tot corner en zijn tweede schot ging over het doel van keeper Pim van der Plas.

Na een uur spelen kwam IJsselmeervogels erg goed weg na weifelend optreden van doelman Julian Prinsen, die lang wachtte met het wegschieten van de bal. Via het been van Rijnvogels aanvaller Alljereau Mercera vloog de bal over het doel heen. De grootste kans voor IJsselmeervogels kwam er uiteindelijk een paar minuten later, na een makkelijk gegeven vrije bal op een meter of 18 van het doel. Jim Hulleman ging achter de bal staan, welke uiteen spatte op de lat.

Over en uit

Het kleine beetje hoop dat opleefde in de rooie harten na deze grote kans op de aansluitingstreffer werd een minuut op 10 later volledig van de mat geveegd. Uit wederom een corner was het Rijnvogels dat wist te scoren. Na mistasten van Prinsen werd de bal in eerste instantie nog van de lijn gehaald, maar de rebound kon makkelijk worden ingetikt door invaller Willem Schonenberg. Zo moest IJsselmeervogels nog 4 keer scoren binnen 20 minuten om dezelfde uitslag van de wedstrijd uit 2017 te realiseren, maar na de 3-0 lukte niks meer.

Een voorzet vanaf links op Marouane Afaker hoefde alleen maar binnen geknikt te worden, maar deze werd volledig gemist, Dennis Knuiman werd nog 1 keer bereikt, maar zijn kopbal breed kon geen medespeler vinden en een haast niet te missen kans na een zeldzame grabbelbal van keeper van der Plas werd huizenhoog over geschoten door Jesse Schuurman. Na anderhalve minuut blessuretijd besloot scheidsrechter Van Veelen dat het mooi was geweest en hij floot af voor de wedstrijd.

Het was een wedstrijd om heel snel te vergeten, volgende week zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden tegen de oude club van trainer Gert Jan Karsten. Benieuwd wat onze trainer vond van de wedstrijd tegen Rijnvogels, zie hier onder.

.

Volgende week komt SV Urk op bezoek. De wedstrijd vangt aan om 15:00 uur op onze eigen Westmaat. Graag tot dan!

Tekst: IJsselmeervogels Media / Enrique Blokhuis