Basil Camara (2-1, '85)
Jesper van Dalen (2-2, '92)

Toeschouwers: 4.000

Eerste Bunschoter derby onbeslist

Het is koploper IJsselmeervogels niet gelukt om Eemdijk van zich af te zetten. Lange tijd leken De Diekers er zelfs nog met drie punten vandoor te gaan, maar in vijf minuten draaide dit volledig om. In blessuretijd maakte Jesper van Dalen met een schitterend genomen vrije trap gelijk. Doordat Harkemase Boys met 0-5 won bij Urk werd de koppositie overgedragen aan de Friezen.

IJsselmeervogels starte matig aan het duel en trok dit door tot de rust. Enkele plaagstootjes was het enige wat de in grote getale aanwezigen te zien kregen. Eemdijk zette er vooral fysiek spel tegenover. Scheidsrechter Gansner deed het af met drie gele kaarten, waarvan één (Dennis Knuiman) voor praten.
Tussendoor was Eemdijk brutaal op voorsprong gekomen door een schot van ex-Vogel Justin van Groen.

Dennis Knuiman ontving een gele prent

In de rust greep Gert Jan Karsten in en bracht drie verse krachten. Dit leidde helaas niet direct tot het gewenste resultaat. Het duurde tot de 83e minuut voor er voor de supporters van IJsselmeervogels wat te juichen viel Invaller Gino Bosz probeerde een uithaal van een meter of 35 en zag Eemdijk-doelman Jauke Beekhuis grabbelen. Hij ging over de bal heen en het was gelijk.

Eemdijk was het even helemaal kwijt en IJsselmeervogels profiteerde hier volledig van. Twee minuten na de gelijkmaker was het wederom raak. Weer ging keeper Beekhuis niet vrijuit. Een schot van Marouane Afaker werd niet goed verwerkt en Basil Camara was er als de kippen bij om de bal binnen te tikken. 2-1.

Basil Camara leek het duel te beslissen

Het leek erop dat De Vogels dan toch de drie punten bij gingen schrijven, zei het niet dat scheidsrechter Gansner de bezoekers een goedkope vrije trap gaf. Marouane Afaker wilde uitverdedigen, maar schoot de bal tegen zijn eigen arm waarna gefloten werd. Jesper van Dalen wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de bal op fantastische wijze binnen.

Zo eindigde het duel in een 2-2 gelijkspel. Volgende week volgt de volgende competitiewedstrijd. In Haaksbergen is HSC ’21 de tegenstander. Het duel vangt aan om 18:00 uur.