Marouane Afaker (2-0, '84)

Toeschouwers: 1.000

Bekijk opstellingen

Niet groots, wel drie punten

In een niet al te beste wedstrijd heeft het vlaggenschip van IJsselmeervogels drie punten bijgeschreven. Thuis tegen SV Kampong werd het 2-0.

Doordat de concurrentie in de Derde divisie puntenverlies leed klimmen De Vogels naar de tweede positie. Enkel Harkemase Boys staat nu nog boven ons op de eerste plaats. Het verschil bedraagt vijf punten. Over twee weken zijn de Boys uit het noorden onze tegenstander op De Westmaat.

In de eerste helft lag het tempo bij De Vogels erg laag. Kansen waren schaars en het was lang wachten op de eerste kans. Een te scherpe voorzet van Spakenburger Gerwin van de Groep en een schot uit de tweede lijn van de andere Spakenburgse basisspeler Jordy Ruizendaal waren in het eerste half uur de enige wapenfeiten tot dan toe.

Na 38 minuten konden de supporters de handen dan eindelijk op elkaar doen. Marouane Afaker ontving de bal en besloot van net buiten het strafschopgebied uit te halen. Zijn schot vond de paal. Dennis Knuiman was attent en prikte binnen. 1-0.

Na een dubbele wissel in de rust ging iedereen er lekker voor zitten. Helaas kreeg met een zelfde spelbeeld. Kampong werd gevaarlijker en had de meeste aanspraak op een treffer. Gerwin van de Groep was het hier in ieder geval niet mee eens. Hij keerde een inzet na een corner voor de doellijn.

Uiteraard drong ook IJsselmeervogels aan. Een verre ingooi van Jim Hulleman ging via het hoofd van Basil Camara langs iedereen heen. Kampong was gewaarschuwd.

Kampong aanvaller Siemen Eijkemans kreeg met nog 13 minuten op de klok dé kans om gelijk te maken. Hij werd vrij aangespeeld in het strafschopgebied. Helaas voor hem was de hoek om doel te treffen te lastig en trof hij slechts het zijnet.

Even hierna was het gedaan. Marouane Afaker ontving de bal van linksback Bradley Martis. Hij verschalkte doelman Job Peeters en bracht De Vogels in veilige haven.

Na deze overwinning wacht VV Hoogeveen. De Drenthenaren wonnen de laatste drie duels dus zitten in een goede flow. Aan de mannen van Gert Jan Karsten de taak deze zegereeks te doorbreken en de druk op koploper Harkemase Boys te behouden.