M. Tramper, J.A. Koornneef
Vierde official:
W.H. Bronsvoort

Ruime zege op Kozakken Boys (1-4)

Met Gert Peter de Gunst op de tribune en het duo Ton Cornelissen / Paulo Meindershagen op de bank werd met maar liefst 1-4 van Kozakken Boys gewonnen. Het was voor Ton Cornelissen de derde overwinning als vervangend trainer. Eerder pakte hij de zege tegen Rijnsburgse Boys (2-1) en Jong FC Volendam (0-1).

Niet alleen voor de vervangende trainers was het een speciaal duel, ook voor middenvelder Mike van de Laar had de wedstrijd tegen Kozakken Boys een extra lading. Het was namelijk zijn 250e competitieduel in het shirt van IJsselmeervogels. Het leek hem niet veel te doen want hij speelde namelijk een prima wedstrijd.

Ton Cornelissen geeft aanwijzingen

De jubilaris zette Kian Visser al vroeg in het duel voor keeper Bryan Janssen. Helaas was de doelman deze middag heer en meester in de één-op-één duels. Driemaal troef hij een Vogelsaanvaller af in een onderling duel. Als eerst dus de Friese aanvaller.

De storm ging liggen en Kozakken Boys profiteerde hiervan. Nadat Adil Haian een bal in zijn gezicht kreeg en hier flink last van had gingen de Werkendammers door en troffen via Kevin Vermeulen doel. 1-0.

Lang duurde het niet voor de gelijkmaker op het scorebord stond. Namelijk acht minuten. Het was een heerlijke treffer van Kian Visser. Na een lage voorzet van links haalde de spits hard uit en zag zijn inzet via de onderkant van de lat in het doel inslaan. 1-1.

Het werd allemaal nog mooier voor De Rooien. Vier minuten voor rust was het Morad el Haddouti die met zijn inmiddels befaamde actie doel trof. Van rechts, naar binnen en met links binnentrappen. Onhoudbaar voor doelman Bryan Janssen en IJsselmeervogels op voorsprong.

Morad el Haddouti maakte weer een fraaie treffer

Na rust leek Kozakken Boys zich te herpakken en gingen de Werkendammers ook op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er gelukkig niet en toen deze keer de Werkendamse storm iets ging liggen sloegen de Spakenburgers genadeloos toe. Een klein kwartier voor het eindsignaal was het raak. Invaller Khalid Tadmine vond een paar minuten eerder nog doelman Janssen op zijn pad. Nu was het wel raak. Hard en laag in de korte hoek was de Kozakken Boys-doelman geklopt en was het 1-3.

IJsselmeervogels leek op rozen en Kozakken Boys was geknakt. Drie minuten na de 1-3 was hiervan het logische gevolg de 1-4. Deze kwam op naam van Youssef Blel. Een mooi moment aangezien de aanvaller acht wedstrijden aan de kant stond met een beenblessure.

Zo won IJsselmeervogels van Kozakken Boys en kan er weer stiekem naar boven gekeken worden. Helaas ligt de competitie een weekje stil en is FC Lisse over twee weken pas de tegenstander op De Westmaat. Tussendoor wordt nog wel geoefend. Dat is dinsdagavond, thuis tegen Sparta Nijkerk. De streekderby start om 20:00 uur.