P.J. Inia, R.L. Pieterse
Vierde official:
J.W. Bouw

Gelijkspel in krankzinnig duel

In een krankzinnig duel heeft IJsselmeervogels een punt overgehouden aan het treffen met de beloften van Sparta Rotterdam. Na dik 90 minuten spelen werd het 3-3.

Het duel ontbrandde al in de tweede minuut. Na een overtreding in het strafschopgebied wees de warrig leidende scheidsrechter De Bruijn na enige twijfel naar de stip en verwees Jong Sparta aanvoerder Jason Meerstadt met rood naar de kleedkamer. Hier kwam hij echter op terug en degradeerde het rood tot geel.
De toegekende strafschop werd niet benut. Kian Visser ontfermde zich hierover en trof de paal.

Strafschop voor IJsselmeervogels

IJsselmeervogels bleef aanvallen en dit leidde in de 18e minuut tot de verdiende 1-0. Kian Visser zette Steven Sánchez Angulo met een kopballetje één-op-één met Sparta-doelman Ishan Kort en benutte dit buitenkansje. 1-0.

Het werd allemaal nog mooier voor de Rooien want na iets meer dan een halfuur stond de tweede treffer op het bord. Dit keer was Kevin Sterling de afmaker. Op aangeven van Daniël van Son wormde hij zich door de defensie en schoot de tweede treffer binnen.

Daarna ging het mis. Aanvoerder Wessel Boer probeerde een bal weg te werken, maar doordat Spartaan David Garden eerder bij de bal was en deze verlengde was de Vogelsverdediger te laat en raakte de aanvaller op het bovenbeen. Scheidsrechter De Bruijn stuurde Wessel Boer zonder pardon met rood van het veld. Met nog dik 50 minuten te spelen stonden de mannen van Gert Peter de Gunst dus met 10 man.

De Vogelstrainer greep in de rust in door aanvallers Kian Visser en Morad el Haddouti in de kleedkamer te laten en verdedigers Adil Haian en Kai Heerings in te brengen. Door deze omzetting werd een 5-3-1 formatie gekozen en werd er dus gekozen voor tegenhouden.

Dit lukte 5 minuten. Daarna ging de bal aan de kant van IJsselmeervogels op de strafschopstip. Kai Heerings werkte David Garden onderuit in het strafschopgebied en kreeg een penalty tegen (hier werd overigens om onbegrijpelijke redenen geen geel gegeven, maar dit terzijde). Het slachtoffer ging achter de bal staan, maar ook hij mistte. Tot zijn geluk kwam zijn bal weer terug het veld in en was het ex-Vogels Jerrel Hak die de bal in het doel tikte. 2-1.

Dan nogmaals een momentje voor de scheidsrechter van dienst. Jaimy Schaap kreeg een bal naast zijn doel en kreeg, overigens niet heel snel, een nieuwe bal. Net voordat hij zijn uittrap wilde nemen werd er een bal in het veld gegooid waarna scheidsrechter De Bruijn hem tot snelheid maande. De trainers van Jong Sparta en IJsselmeervogels hadden hierna een woordenwisseling waarna de scheidsrechter door de vierde official naar de kant geroepen werd. De conclusie was dat beide trainers een gele prent kregen. Gert Peter de Gunst vroeg zich af wat Jaimy Schaap aan deze situatie kon doen en mocht hierna met rood naar de tribune vertrekken.

Even later kreeg Bradley Martis een gele kaart voor tijdrekken aan de zijlijn. Ondanks dat (tegenstander) Jerrel Hak nog tegen deze beslissing inging werd het gele karton toch getoond. Bradley Martis had zijn hoofd er hierna even niet bij en klapte synisch in zijn handen. Erg dom natuurlijk maar hier was scheidsrechter De Bruijn (is deze man echt al 4x genoemd in een verslag? Jazeker) niet van gediend en toonde hem net als zijn trainer direct een tweede gele kaart.

Snel hierna kwam Jong Sparta op 2-2. Wederom was Jerrel Hak belangrijk. Hij leverde een perfecte voorzet af op David Garden, die alleen maar in hoefde te koppen.

Wie dacht dat de beloften van Sparta door zouden denderen kwam bedrogen uit. Het was namelijk IJsselmeervogels die met 9 tegen 11 op 3-2 voorsprong kwam. Kevin Sterling zette goed door aan de rechterkant, gaf voor op de meegelopen Jordy Ruizendaal, maar hier zat een verdediger tussen. Gelukkig voor De Vogels ging de bal over de doellijn en was de 3-2 een feit.

3-2: Kevin Sterling was belangrijk

De slotfase brak aan en het was enkel nog tegenhouden wat de klok sloeg. Zouden de punten in Bunschoten-Spakenburg blijven? De minimale (!) extra speeltijd van 6 minuten ging in. Helaas voor De Vogel is het niet de maximale toegevoegde extra speeltijd, want in de 97e minuut kwam toch de gelijkmaker nog op het bord. Een corner werd door De Vogels half weggewerkt. De bal kwam voor de voeten van Rayvien Rosario. Hij haalde uit en maakte de gelijkmaker.

Door de puntendeling wippen we over sv T.E.C. heen op de ranglijst. De club uit Tiel krijgt zondag Koninklijke HFC nog op bezoek.

Aankomende zaterdag gaan De Vogels op bezoek bij Kozakken Boys. Het duel in Werkendam vangt aan om 15:00 uur.