M.G.J. Dogterom
Vierde official:
T. Beijert

Standaardsituaties nekken Vogels

De eerste van twee cruciale wedstrijden in de strijd om lijfsbehoud ging verloren. Op de eigen Westmaat was Excelsior Maassluis met 2-3 te sterk.

De eerste kans was voor De Vogels. Een kans was het eigenlijk niet eens. Een corner van Gino Bosz ging over alles en iedereen heen en viel op de lat.
De eerste echte kans kwam 10 minuten later. Christos Ibrahim ontving de bal van Bradley Martis en kon schieten. Waar men op de staantribune dacht aan een treffer was dit helaas niet het geval. Zijn inzet ging net naast de goal.

Hierna was Excelsior Maassluis aan de beurt. De Tricolores kregen een paar kansjes, maar deze gingen er ook niet in. Dit was mede te danken aan Daniël van Son, die bij een corner bij de eerste paal stond. Zo kon hij een kopbal onschadelijk maken.

Met nog 6 minuten te spelen in de eerste helft kregen de gasten een strafschop. Een lichte aanraking van Bradley Martis was voor scheidsrechter Dogterom genoeg om naar de stip te wijzen. Ex-Vogel Pieter Langedijk wist hier wel raad mee en schoof zijn 13e seizoenstreffer binnen. 0-1.

Na rust was het direct prijs voor De Vogels. Khalid Tadmine trapte af. Hij speelde de bal op Mike van de Laar. Op zijn beurt gaf hij de bal naar links, op Bradley Martis. Met een lange bal bereikte hij Youssef Blel, die de bal met enig fortuin mee kreeg. Met alleen keeper Tom Boks nog voor zich schoot hij de bal in de verre hoek en kon na zo’n 15 seconden in de tweede helft juichen.

Een kleine tien minuten later een penalty voor De Vogels. Dit zou je zeggen. Net geen vangbal van Tobias Kleijweg werd niet bestraft. Geen strafschop.

Even later stond het zomaar 1-2. Een corner van links werd binnengekopt door spits Bram Wennekers waardoor er weer achter de feiten aangelopen werd.

Net als eerder in de wedstrijd kwam IJsselmeervogels terug van een achterstand. Met nog dik 20 minuten te spelen kwam Youssef Blel in balbezit in het vijandige strafschopgebied. Hij draaide goed weg bij zijn bewaker, bediende Steven Sánchez Angulo, die op zijn beurt goed afmaakte. 2-2.

Met nog een klein kwartier op de klok leek IJsselmeervogels op voorsprong te komen via Steven Sánchez Angulo. Helaas stond zijn vizier nu niet op scherp en kon Tom Boks keren.

In de 83e minuut kregen De Vogels de deksel op de neus. Wederom uit een standaardsituatie ging het mis. Een vrije trap, net op de helft van IJsselmeervogels, kwam in het strafschopgebied bij Pieter Langedijk. Hij schoot, maar raakte de bal niet goed. Wel zag hij dat zijn inzet bij een medespeler terecht kwam, die vogelvrij stond. Dave van Delft kon hierdoor vrij inschieten en de 2-3 aan laten tekenen.

2-3 was ook de eindstand en zo lukte het dus weer niet om punten bij te schrijven. Dit zal volgende week, thuis tegen concurrent sv T.E.C., wel moeten gebeuren. Gebeurt dit niet, dan wordt handhaving lastiger en lastiger.

Ondanks het verlies een fijn weekend toegewenst en tot volgende week op De Westmaat!

Foto’s van het duel kunt u vinden in ons fotoalbum. (Fotograaf: Remko Kool / ProShots)
De samenvatting is te vinden op de site van Eyecons.