Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing: Alles of niets op Urk

Na een competitievrije zaterdag wordt de spannende ontknoping in de derde divisie vervolgd. Ondanks drie nederlagen op rij is IJsselmeervogels nog in de race. Een overwinning op Urk is pure noodzaak met de clash tussen de nummers één en twee van de ranglijst in Volendam in het achterhoofd.

Al drie wedstrijden denkt iedereen dat het wel gedaan is met de titelkansen. Drie nederlagen op rij is normaal gesproken in een titelstrijd einde verhaal. Niet in de derde divisie waarin het met de week spannender wordt. Met Sparta Nijkerk komt er zelfs een vierde kaper op de kust kijken die zeker niet kansloos is als de rest van de ploegen punten blijft verspelen. Doordat RKAV Volendam (1e) en sc Genemuiden (2e) elkaar treffen in Volendam zal er opnieuw minimaal één topploeg punten verspelen. IJsselmeervogels moet zelf op Urk winnen. Die opdracht is heel helder. Bij verlies is het verschil met de koppositie namelijk minimaal vier punten, maar kunnen het er ook zes zijn. Met drie wedstrijden voor de boeg is dat normaal gesproken een mission impossible al hebben we dat vaker gedacht in deze knotsgekke competitie. Het gezegde 'een kat met zeven levens' is op de bovenste ploegen van toepassing want het stuivertje wisselen aan kop van de ranglijst is zo ongeveer een wekelijks ritueel aan het worden.

Voor IJsselmeervogels zal het in eerste instantie zaak zijn de productie van doelpunten weer op orde te krijgen. In de laatste vijf wedstrijden werd slechts tweemaal het net gevonden. Dat is voor een titelkandidaat veel te weinig en dit zal beter moeten. Tegen FC Rijnvogels kreeg de ploeg van trainer Gert Jan Karsten legio corners, maar bleek de scherpte voor de goal te missen. Aan de andere kant werd een cadeautje aan FC Rijnvogels de ploeg fataal. Tijdens een oefenwedstrijd met VVOG Harderwijk lukte het in ieder geval viermaal het net te vinden. Hopelijk was dat midweekse oefenduel een zetje verder in de goede richting.

In Spakenburg werd het eerder 1-1. Deze poging ging er niet in

Urk staat op de elfde plaats. De Flevolanders hebben nog een aantal punten nodig om helemaal zeker te zijn van handhaving, maar het ziet er goed uit voor de ploeg van trainer Peter Wesselink. Urk zal met vertrouwen uitkijken naar de clash met IJsselmeervogels want in het kalenderjaar 2024 verloor het nog niet van de kampioenskandidaten. Het won van RKAV Volendam en Sparta Nijkerk en speelde gelijk tegen sc Genemuiden. Van elke vorm van onderschatting kan dus in ieder geval geen sprake zijn. Urk is in staat van iedere ploeg te winnen en een gewaarschuwd mens telt tenslotte voor twee. De laatste wedstrijd van de Urkers leverde een gelijkspel op tegen Eemdijk. Bij Urk miste de creatieve middenvelder Jan Ras de laatste wedstrijden door een blessure. De voormalig prof van sc Heerenveen is een belangrijke schakel in het elftal van Urk.

Er zijn nog vier finales en een misstap mag hierin niet meer gemaakt worden wil de terugkeer naar de tweede divisie binnen een jaar bewerkstelligd worden. En bij dat doel kan uw steun hard gebruikt worden. Het duel op Urk is een mooi affiche tussen twee zaterdagclubs met een hondstrouwe achterban. Laten we ervoor zorgen dat Urk zaterdag rood kleurt om zo het eerste elftal te steunen om de ommekeer in de competitie te bewerkstelligen.

Het duel wordt zaterdag 4 mei om 15.00 in gang gezet door scheidsrechter L. van Leeuwen. De leidsman wordt geassisteerd door de heren R. Broekman en L. Vos. We hopen natuurlijk op uw support op Urk. Bent u echter niet in de gelegenheid naar Urk af te reizen dan is het duel te volgen via X en radio IJsselmeervogels.

Terug

Deel via